F1 Nieuws

Max Verstappen doet bijzondere onthulling over Lando Norris: 'Dat waardeerde ik heel erg'

Max Verstappen doet bijzondere onthulling over Lando Norris: 'Dat waardeerde ik heel erg'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen doet bijzondere onthulling over Lando Norris: 'Dat waardeerde ik heel erg'

Max Verstappen doet bijzondere onthulling over Lando Norris: 'Dat waardeerde ik heel erg'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Lando Norris zijn weer dikke maatjes, nadat ze een aanvaring hebben gehad tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. In de slotfase van de race op de Red Bull Ring raakten de twee verstrikt in een felle strijd om de winst, wat uiteindelijk resulteerde in een touché in de 64e ronde. Vanuit de media werd er veel gezegd en geschreven over dit incident, maar Verstappen en Norris hebben inmiddels laten weten dat het wat hun betreft uitgesproken is.

Na de race in Spielberg ging het helemaal los op social media, waar Max Verstappen er flink van langs kreeg. Door de fans van Lando Norris werd hij neergehaald, waarbij ook de Britse media het had gemunt op de Nederlander. Het was op een gegeven moment zelfs zo erg, dat Olav Mol zich zorgen begon te maken over de veiligheid van Verstappen op Silverstone.

Maar inmiddels is de mediastorm wat gaan liggen, mede door het feit dat Lando Norris zich heeft uitgesproken over het incident. De Brit liet weten dat hij waarschijnlijk wat te heftig had gereageerd en dat het incident eigenlijk niet zo veel voorstelde. Daarop zei Verstappen al dat hij blij was dat Norris er zo over dacht, omdat zijn relatie met de McLaren-coureur voor hem erg belangrijk is.

En bij Sky Sports laat Verstappen nu weten dat Norris dat ook vindt. Max ontving afgelopen maandag namelijk een appje van Norris, waaruit bleek dat hij het graag goed wilde maken. Daar was Verstappen erg blij mee, zo onthulde hij in Groot-Brittannië.

"Nou, daarom zei ik al na de race dat het geen zin heeft om erover te praten. Dan zijn de emoties nog hoog en dat soort dingen", reageert Max bij Sky, nadat hem het interview met Lando Norris van eerder op de dag wordt voorgelegd. "Dus ik ben meteen, eigenlijk al vrij vroeg, wakker geworden omdat ik natuurlijk met Lando wilde praten. Maar hij sms'te me maandagochtend al. Dus ja, ik denk dat je emoties de dag erna wat lager zijn. En [dat hij een bericht stuurde, red.] waardeerde ik heel erg."

We zijn geweldige vrienden. Hij is een heel aardige vent, echt waar. En natuurlijk was ik ook erg boos en teleurgesteld dat we elkaar raakten. Want natuurlijk, weet je, op de baan race je hard tegen elkaar, maar ook als vriend ben je erg teleurgesteld dat dat is gebeurd."

Verstappen en Norris vrij snel eens

Toen de twee eenmaal met elkaar in gesprek raakten, kregen ze al snel door dat ze het eigenlijk wel eens waren met elkaar. Daardoor konden ze ook snel een streep onder dit incident zetten.

"Maar ik denk ook dat we, toen we aan het praten waren, vrij snel dezelfde mening hadden over dat we hard tegen elkaar moeten racen, want dat is wat we graag doen en dat is wat we altijd hebben gedaan. Niet alleen in de Formule 1, zelfs toen we samen online raceten en dat soort dingen. Dat is wat we echt leuk vonden aan elkaar, hard strijden, en dat is wat we zullen blijven doen."

Als Verstappen de vraag krijgt of hij bang is om een aantal boze reacties te krijgen, nu hij in Engeland is, laat hij weten dat hem dat niet interesseert. Zo lang zijn relatie met Lando maar goed is: "Nou, nee, het enige waar ik om geef in mijn leven is dat ik goed overweg kan met Lando."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties