F1 Nieuws

Sergio Pérez krijgt keiharde waarschuwing: 'Dan is je plekje volgend jaar weg'

Sergio Pérez krijgt keiharde waarschuwing: 'Dan is je plekje volgend jaar weg'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez krijgt keiharde waarschuwing: 'Dan is je plekje volgend jaar weg'

Sergio Pérez krijgt keiharde waarschuwing: 'Dan is je plekje volgend jaar weg'
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez moet oppassen dat hij niet te lang in zijn 'mindere fase' blijft hangen, welke nu al een race of vijf bezig is. Aan het begin van het 2024-seizoen wist de Mexicaan nog redelijk in de buurt van Verstappen te blijven, maar ondertussen is het gat tussen de teamgenoten enorm gegroeid. Vooral in de kwalificaties moet Pérez toezien hoe zijn directe rivaal hem telkens voor schut zet, wat ook weer in Oostenrijk gebeurde.

In de kwalificatie voor de Grand Prix op de Red Bull Ring ging Verstappen dominant naar de pole position, door vier tienden los te staan van de nummer twee. Met zo'n voorsprong zou men denken dat de tweede coureur dezelfde auto onder zich heeft, maar dat was niet het geval. De teamgenoot van Max wist niet verder te komen dan een achtste plek, vooral door het feit dat hij geen nieuwe banden meer over had in Q3. Althans, dat was Pérez zelf van mening.

Maar de reden dat Pérez geen nieuwe banden meer had, was doordat hij deze in Q1 en Q2 al op moest maken, aangezien hij anders Q3 helemaal niet bereikt zou hebben. Het laat wederom zien hoe groot het verschil tussen Verstappen en Pérez is en dat kan de Mexicaan weleens de kop gaan kosten, meent Mathias Lauda.

De zoon van Formule 1-legende Niki Lauda is dit weekend te gast bij het Oostenrijkse ServusTV - de tv-zender van Red Bull - waarin hij duidelijk maakte dat Pérez snel verbeteringen moet laten zien. Doet de zesvoudig Grand Prix-winnaar dat niet, kan zijn avontuur in de Formule 1 binnen de kortste keren voorbij zijn, al heeft hij net een tweejarig contract getekend bij Red Bull Racing.

"De stopwatch liegt nooit in de Formule 1. In de F1 horen alleen de beste coureurs ter wereld te rijden. Dat betekent dat bij Red Bull, het team dat al drie jaar de beste auto heeft, verwacht wordt dat de tweede coureur de nummer één kunnen bij kan houden. Als hij twee of drie tienden achter [Max, red.] zou liggen, zou dat helemaal prima zijn. Maar bijna een seconde? Op deze baan? Dat is echt een wereld van verschil", zo begint de Oostenrijker.

Pérez kan volgend jaar stoeltje kwijtraken

Volgens Lauda junior heeft hij lang genoeg in de autosport gezeten om te beseffen dat deze situatie van Pérez niet lang houdbaar is. Hij denkt dan ook dat áls de Red Bull-coureur langer in deze negatieve spiraal blijft zitten, hij wellicht binnenkort al te horen krijgt dat hij niet terug hoeft te komen.

"Ik heb zelf lang in de autosport gezeten, waar ik overigens lange na niet zo succesvol was als Pérez, maar daarin kent iedereen de gouden regel: als je één seconde van je teamgenoot zit, mag je je stoeltje niet behouden. Het maakt niet uit in welk kampioenschap je dan rijdt. Als je één seconde van je teamgenoot verwijderd bent, dan is het volgende jaar je stoeltje weg."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties