F1 Nieuws

Serieuze twijfels over toekomst Max Verstappen bij Red Bull: 'Hij moet vertrekken'

Serieuze twijfels over toekomst Max Verstappen bij Red Bull: 'Hij moet vertrekken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Serieuze twijfels over toekomst Max Verstappen bij Red Bull: 'Hij moet vertrekken'

Serieuze twijfels over toekomst Max Verstappen bij Red Bull: 'Hij moet vertrekken'
Red Bull Content Pool

De afgelopen weken is een vertrek van Max Verstappen bij Red Bull Racing van 'onmogelijk' naar 'reëel' gegaan. Waar men voor de Grand Prix van Bahrein nog geen enkele reden zag om de Nederlander uit zijn huidige team te plaatsen, zijn die redenen er nu genoeg. Vooral de aanwezigheid van Christian Horner lijkt een pijnpunt te zijn voor de familie Verstappen en Helmut Marko, de man waar Max ontzettend loyaal naar is.

Volgens het doorgaans zéér goed ingevoerde Autosport.com hebben Max Verstappen en Helmut Marko zelfs achter de rug van Christian Horner een clausule in het contract van de Limburger gezet, wat ervoor zorgt dat hij Red Bull kan verlaten als Marko niet meer actief is binnen het team. Toen het er even op leek alsof Marko weggestuurd zou worden, tijdens het GP-weekend in Jeddah, dreigde Verstappen met het activeren van deze clausule, waarna Red Bull besloot om de Oostenrijker alsnog binnenboord te houden.

Maar de huidige situatie kan niet veel langer op deze manier doorgaan. Op een gegeven moment komt er een punt waarop één van de partijen afscheid moet gaan nemen en volgens Frédéric Ferret, F1-journalist van het gerespecteerde L'Équipe, gaat dat hoogstwaarschijnlijk Verstappen zijn. De Fransman verwacht dat Max op een gegeven moment moet vertrekken, omdat de mensen om hem heen een situatie hebben gecreëerd waarin er voor hem niet meer te werken valt.

"Ik moet zeggen dat je Max in dit verhaal moet opnemen. Het kan zijn dat hij op een gegeven moment weg móét", begint Ferret in de F1 Nation Podcast. "Als hij Red Bull verlaat, zijn de dingen heel anders en dan zou ik zeggen dat Checo's [Pérez, red.] stoeltje een soort van gered is, omdat je iemand nodig hebt die weet hoe je deze auto moet besturen. Dus dit is iets wat je in je achterhoofd moet houden voor 2025 en de jaren daarna."

Als de Fransman gevraagd wordt of hij denkt dat Max in 2025 nog een Red Bull-coureur is, laat Ferret weten dat hij daar geen rekening meer mee houdt: "Daar ben ik niet zo zeker van. Misschien zal Max, vanwege Jos, vanwege Helmut, vanwege alles, moeten vertrekken. Ik zou zeggen dat het een mogelijkheid is."

Natalie Pinkham denkt ook aan vertrek

Naast Frédéric Ferret denkt ook Sky Sports-presentatrice Natalie Pinkham aan een vertrek van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Maar waar Ferret het heeft over een overstap in de winter van 2024/2025, denkt Pinkham dat dat pas een jaar later zal plaatsvinden. De Britse denkt niet dat Max een kampioenschap in 2025 laat lopen.

"Ik zou absoluut verbaasd zijn als Max voor 2025 zou vertrekken. Ik zie 2026 als een mogelijkheid, met de nieuwe motoren. Misschien weet jij [Ferret, red.] iets dat wij niet weten als het gaat om hoe ver Red Bull gevorderd is in de ontwikkeling op dat gebied. Maar ik bedoel, het zou onthutsend zijn om in 2025 weg te lopen van deze raket van een auto", aldus Pinkham.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties