F1 Nieuws

Aston Martin-teambaas was 'niet overtuigd' van aanblijven Fernando Alonso

Aston Martin-teambaas was 'niet overtuigd' van aanblijven Fernando Alonso
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Aston Martin-teambaas was 'niet overtuigd' van aanblijven Fernando Alonso

Aston Martin-teambaas was 'niet overtuigd' van aanblijven Fernando Alonso
DPPI/BSR Agency

Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft opgelucht gereageerd op de contractverlenging van Fernando Alonso. Vorige week werd bekend dat de Spanjaard met twee jaar heeft verlengd bij het Britse topteam in wording. Krack legt aan Motorsport.com uit dat het een flinke opsteker is voor het team dat de tweevoudig wereldkampioen tot en met 2026 aanblijft.

Na een hoop speculaties over de toekomst van Alonso kon Aston Martin eindelijk het verlossende bericht naar buiten brengen. De tweevoudig wereldkampioen is nog niet klaar met Formule 1 en blijft zeker tot zijn 45e (!) nog even doorgaan. Teambaas Krack laat weten dat hij niet helemaal overtuigd was of Alonso wel zou blijven: "Nee, ik was er niet van overtuigd", begint de Luxemburger. "Toen Fernando bij het team kwam maakte hij duidelijk dat de kalender en het reizen veel energie kost, zeker als je het op de manier doet waarop hij het doet. Er bestaat geen 99 procent. Daarom kost het je alles, zeker met een schema zoals deze."

Krack dacht hierdoor dat Alonso, vanwege zijn leeftijd, er misschien wel mee wilde stoppen. Gelukkig voor de Aston Martin-baas bleef Alonso zijn huidige team trouw: "Hierom had ik wat zorgen dat hij zou zeggen: 'Nee, ik wil wat anders met mijn leven doen.' Ik was erg verheugd om te zien dat hij meer van F1 houdt dan van een privéleven", lacht Krack.

Speculaties

Nadat Lewis Hamilton bekend had gemaakt dat hij zou vertrekken naar Ferrari, is het geen seconde rustig geweest op rijdersmarkt. Ook Alonso werd in verband gebracht met eventuele overstappen naar Mercedes of Red Bull. Uiteindelijk heeft Alonso gekozen om bij Aston Martin te blijven, tot groot genoegen van teambaas Krack. "Fernando is een man van zijn woord. Hij zei: 'Ik moet eerst zelf nadenken, en ik moet beslissen of ik door wil gaan. Als ik door wil gaan, ga ik als eerste met Aston Martin in gesprek.' Dat is ook gebeurd, en ik ben blij met de uitkomst", aldus de Luxemburger.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties