F1 Nieuws

Bleekemolen spreekt zich uit over heisa rondom Christian Horner: 'Kan schade gaan opleveren'

Bleekemolen spreekt zich uit over heisa rondom Christian Horner: 'Kan schade gaan opleveren'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Bleekemolen spreekt zich uit over heisa rondom Christian Horner: 'Kan schade gaan opleveren'

Bleekemolen spreekt zich uit over heisa rondom Christian Horner: 'Kan schade gaan opleveren'
Red Bull Content Pool

Michael Bleekemolen is van mening dat tegenwoordig heel snel de woorden 'grensoverschrijdend gedrag' worden gebruikt. Christian Horner heeft een beschuldiging tegen zich liggen bij het hoofdkantoor van Red Bull GmbH. Een vrouwelijke medewerkster van het raceteam zou zich geïntimideerd gevoeld hebben voor de teambaas.

Waar de aanklacht precies over gaat is nog niet duidelijk. In Duitse media wordt gespeculeerd over ongewenste foto's die zijn gestuurd naar de collega, terwijl AP weet dat het zou gaan om de managementstijl van de Brit. Duidelijk is in ieder geval dat Red Bull de zaak serieus neemt, aangezien er een onafhankelijke en gespecialiseerde advocaat is aangesteld om het onderzoek in goede banen te leiden.

Door alle heisa rondom Christian Horner is er veel druk komen te liggen op de teambaas en CEO van Red Bull Racing, waarbij mensen op social media al schreeuwen om zijn ontslag. Maar dat vind Michael Bleekemolen nogal storend. Tegenover GPFans geeft de Amsterdammer aan dat alles tegenwoordig direct 'grensoverschrijdend gedrag' is, terwijl we een aantal jaar geleden nog niet eens wisten wat dat precies inhield.

"Als ik de televisie aanzet - en ik kijk niet zoveel - dan hoor ik alleen maar 'grensoverschrijdend gedrag'. Drie jaar terug kenden we het woord amper. Ik vind het allemaal zo zwaar. Moet dat nou allemaal? Ik weet natuurlijk ook niet wat hij gedaan heeft. Misschien heeft hij iemand een klap op de kont gegeven. Ik heb geen idee. Het is wel vervelend allemaal. Het wordt zo breed uitgelicht. Een beetje een nare situatie, zowel voor hem als de mensen om hem heen. Sommigen zullen het misschien ook wel leuk vinden", zo begint Bleekemolen.

Schade voor Red Bull Racing

Mocht het nu blijken dat Horner daadwerkelijk iets mis heeft gedaan, zal hij zijn positie als CEO en teambaas moeten verlaten. Volgens Bleekemolen kan dat weleens nadelige gevolgen gaan hebben voor het team uit Milton Keynes. Misschien is Horner achter de schermen wel ontzettend belangrijk voor het team van Max Verstappen.

"Ik denk dat het jammer is, die man doet goed zijn best. Volgens mij winnen ze af en toe wel eens een race. Je kan dus niet zeggen dat het een storende factor binnen het team is. Het zijn allemaal persoonlijke dingen.. Het is nog maar eens de vraag [of hij moet vertrekken, red.]. Dat zou wel eens schade kunnen opleveren. Het lijkt vaak of een teammanager niet of weinig doet. Dat kan ook zo zijn, maar misschien doet hij nét wel één dingetje dat goed is. Dat is heel moeilijk te zeggen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties