F1 Nieuws

Britse BBC looft Dutch GP; Verstappen krijgt kritiek te verwerken

Britse BBC looft Dutch GP; Verstappen krijgt kritiek te verwerken
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Britse BBC looft Dutch GP; Verstappen krijgt kritiek te verwerken

Britse BBC looft Dutch GP; Verstappen krijgt kritiek te verwerken
Red Bull Content Pool

Voor de BBC was de Dutch Grand Prix een geweldige race om naar te kijken. Wereldwijd werd er met een grote glimlach gekeken naar de feestende Nederlanders op de tribunes, terwijl het weer niet altijd meezat.

Tijdens de race op zondag vielen er twee flinke plensbuien, maar dat weerhield het publiek er niet van om twee uur lang helemaal los te gaan. Op de grid liet men al weten dat de sfeer op Circuit Zandvoort nergens anders te vinden is en ook online regende het complimenten voor de organisatie én de toeschouwers.

Dat de race in Nederland dan ook nog eens de beste was tot nu toe in 2023, betekende dat ook de Britse zender BBC vol lof was. Andrew Benson, hoofdredacteur van de British Broadcasting Corporation, schreef dat de Dutch GP zelfs voor de allerbeste coureurs listig was.

"De Grand Prix van Nederland was het soort race waarin zelfs de allerbesten op hun hoede moesten zijn. Het begon te regenen toen de coureurs op de grid gingen staan. Aan het einde van de eerste ronde was het niet duidelijk of het zou blijven regenen of dat het snel zou opklaren, wat de beslissing om op intermediates te gaan rijden bemoeilijkte. Perez ging ervoor, Verstappen niet en die beslissing kostte de wereldkampioen de leiding. Dat was voor Verstappen de aanleiding om zijn verpletterende superioriteit over zijn teamgenoot te laten zien", schrijft de BBC.

Verstappen niet foutloos

Maar in zijn 'superioriteit' over zijn teamgenoot was Verstappen niet foutloos, meent Benson. In zowel de eerste als de tweede regenbui kwam hij eigenlijk een ronde te laat binnen. Dat had hem de overwinning kunnen kosten.

"Verstappen was niet foutloos in zijn thuisrace. Beide keren dat het regende - bij de start en aan het einde van de race - ging hij een ronde te laat naar binnen voor zijn pitstop naar inters. Maar hij was zo veel beter dat het niet eens verschil maakte."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties