F1 Nieuws

Sergio Pérez volgt zijn eigen pad: 'Daar luister ik niet naar'

Sergio Pérez volgt zijn eigen pad: 'Daar luister ik niet naar'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez volgt zijn eigen pad: 'Daar luister ik niet naar'

Sergio Pérez volgt zijn eigen pad: 'Daar luister ik niet naar'
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez is niet geïnteresseerd in de opmerkingen van mensen van buitenaf, na zijn lastige periode in de eerste seizoenshelft. De Mexicaan heeft veel kritiek te verwerken gekregen, omdat hij in één van de meest dominante auto's aller tijden niet in Q3 wist te geraken.

Dat gebeurde niet één keer, maar vijf maal op rij. In totaal wist Pérez in 50% van de kwalificatiesessies in de eerste twaalf races niet in de top 10 te komen. Dit zorgde ervoor dat hij op social media van alle kanten werd aangevallen, maar daar geeft hij helemaal niks om.

In Zandvoort, de eerste race na de zomerstop, liet Pérez weten dat hij niet luistert of kijkt naar de mening van mensen op social media.

"Ik hou mij niet bezig met social media. Tijdens de zomerstop ben ik druk geweest met mijzelf vermaken en daar luister ik gewoon niet naar. Ik focus mij gewoon op wat ik moet doen. We hebben het goed gedaan en ik denk dat we ons vanaf nu zullen blijven verbeteren. Iedere coureur heeft andere wensen en voelen zich comfortabel met verschillende dingen", zo begint Checo.

Wel laat Pérez weten dat hij baalt van het feit dat hij in de eerste seizoenshelft zoveel punten achterstand heeft opgelopen tegenover Max Verstappen. In het kampioenschap is het gat inmiddels 138 punten en dat is volgens Pérez niet goed genoeg. Ook Helmut Marko lijkt zich dat nu te beseffen.

"Het is niet makkelijk geweest, omdat ik weet hoe goed de auto is. Daar heeft Max zijn voordeel uit gehaald. Maar als het gevoel met de auto niet goed is, is het heel lastig om er snelheid uit te halen. We hebben nu een goede auto en we moeten zorgen dat we daar gebruik van blijven maken, want het is niet zeker dat we ooit een auto krijgen die zo goed is als deze", aldus de Red Bull-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties