F1 Nieuws

Carlos Sainz spreekt zich uit over Q2-exit Charles Leclerc: 'Altijd hetzelfde liedje'

Carlos Sainz spreekt zich uit over Q2-exit Charles Leclerc: 'Altijd hetzelfde liedje'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Carlos Sainz spreekt zich uit over Q2-exit Charles Leclerc: 'Altijd hetzelfde liedje'

Carlos Sainz spreekt zich uit over Q2-exit Charles Leclerc: 'Altijd hetzelfde liedje'
Ferrari F1 Media

Waar thuisheld Carlos Sainz zich op P2 wist te kwalificeren, kwam Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc niet verder dan de negentiende stek. Sainz geeft aan niet te weten waardoor zijn teamgenoot zich zo ver naar achteren heeft gekwalificeerd, maar de man uit Madrid stelt dat het altijd hetzelfde liedje is met Ferrari.

Sainz kreeg dit weekend als enige coureur het nieuwe updatepakket van Ferrari op zijn auto. Hierdoor kon Ferrari 1-op-1 testen tussen de beide coureurs welk concept er beter werkte. Leclerc reed immers nog rond met de 'badkuip-sidepods' terwijl Sainz was geswitcht naar de Red Bull-achtige sidepods.

Het lijkt erop dat die keuze van Ferrari zijn vruchten heeft afgeworpen. Sainz versloeg in de kwalificatie namelijk onder andere Pierre Gasly, Lando Norris en Lewis Hamilton. Voorheen stond Ferrari achter de beide Alpine- en Mercedes-coureurs. Ook behaalde Sainz gisteren zijn beste kwalificatieresultaat van het seizoen.

Hetzelfde verhaal

Dat Leclerc niet door wist te komen naar Q2, is voor Sainz een groot vraagteken. Wel onderkent de Spanjaard dat het moeilijk is om de SF23 in het juiste 'window' te krijgen tijdens de kwalificatie. "Ik weet niet zo goed waar het misging bij Charles, maar het is al het hele seizoen hetzelfde liedje. Het voelt een beetje alsof de window waarin wij moeten werken extreem klein is. De auto is gewoon erg lastig om te besturen", begint Sainz na afloop van de kwalificatie.

Volgens de in Madrid geboren coureur hielpen de omstandigheden van gistermiddag ook niet bepaald mee. "Als er dan ook nog regen valt, dan is het een beetje een loterij qua balans. Voor mij pakte het prima uit, maar het was alsnog erg zwaar. Het middenveld lijkt ons namelijk te naderen. Red Bull is een klasse apart, maar de rest van het veld zit erg dicht bij elkaar."

Slipstream pakken

Ondanks het feit dat Verstappen en Red Bull een klasse apart zijn, denkt Sainz dat er met een goede slipstream bij de start van de race veel mogelijk moet zijn. "Ik zou het niet erg hebben gevonden als Lando zich op P2 had gekwalificeerd", doelt Sainz op het feit dat P3 op de schone kant van de grid staat. "Het gaat daarnaast ook om de slipstream die je kunt krijgen bij de start."

Volgens Sainz wordt de race, net zoals de pace van zijn Ferrari-teamgenoot, een groot vraagteken. "Ik weet het niet. We gaan gewoon alles op alles zetten en we gaan voor het podium. Als Max gekke dingen doet, dan winnen we de race."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties