F1 Nieuws

CEO Ford legt reden voor samenwerking met Red Bull Racing uit: 'Pérez steunen'

CEO Ford legt reden voor samenwerking met Red Bull Racing uit: 'Pérez steunen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

CEO Ford legt reden voor samenwerking met Red Bull Racing uit: 'Pérez steunen'

CEO Ford legt reden voor samenwerking met Red Bull Racing uit: 'Pérez steunen'
Red Bull Content Pool

Vanaf 2026 krijgt Red Bull Racing een gloednieuwe motor, welke gemaakt zal worden op de campus in Milton Keynes. De eigen motorafdeling, Red Bull Powertrains, is al hard aan het werk om de motoren op tijd af te krijgen en om ervoor te zorgen dat ze competitief zijn. Daarin krijgen ze hulp van Ford.

De Amerikaanse autofabrikant zal vanaf 2026 de motorpartner worden van Red Bull Powertrains, waarbij Ford vooral helpt met het ontwikkelen van de batterij, welke alsmaar belangrijker zal worden in de koningsklasse van de autosport. De nieuwe reglementen zorgen ervoor dat de nieuwe krachtbronnen voor de helft elektrisch aangedreven zal worden.

Op de Ford Performance 2024 Launch laat Jim Farley, CEO van Ford, weten wat de beweegreden was om terug te keren in de Formule 1, dit keer met Red Bull Racing. Opvallend: Farley noemt alleen Sergio Pérez als het gaat om coureurs binnen het Oostenrijkse team.

"De beste aerodynamica ter wereld zit in de Formule 1. De beste telemetrie, de beste digitale diagnose om Checo Pérez te ondersteunen - eigenlijk hebben we al die dingen nodig voor elektrische en digitale auto's", begint Farley.

De Amerikaan maakt duidelijk dat beide partijen elkaar kunnen helpen. Ford heeft informatie nodig voor hun eigen elektrische en digitale auto's, terwijl Red Bull veel profijt heeft van het feit dat Ford al jaren eigen batterijen maakt.

"We kunnen batterijtechnologie aanbieden, omdat [de motoren] in 2026 50% elektrisch zal zijn en ze batterijen met een hoge oplaadcapaciteit nodig hebben, en die maken wij. Aan de andere kant kunnen wij telemetrie, digitale diagnose en aerodynamica krijgen die we in onze productie van elektrische auto's kunnen stoppen om de batterij kleiner te maken."

Ford heeft Red Bull nodig

Eerder heeft Christian Horner al aangegeven dat Red Bull Racing Ford nodig heeft, omdat ze zelf geen enkele ervaring hebben in het maken van batterijpakketten, maar ook Ford laat nu weten dat zij Red Bull nodig hebben. Hierdoor kan de samenwerking succesvol worden.

"Het is een leerproces en ze zijn de beste ter wereld in veel van deze technologieën en we hebben ze hard nodig als autobedrijf."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties