F1 Nieuws

Charles Leclerc geschrokken van Red Bull Racing

Charles Leclerc geschrokken van Red Bull Racing
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Charles Leclerc geschrokken van Red Bull Racing

Charles Leclerc geschrokken van Red Bull Racing
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft voor het eerst een Grand Prix weten te winnen op het Bahrain International Circuit. De Nederlander heeft hiermee op 22 verschillende circuits een overwinning behaald, waardoor hij op een gedeelde derde plek staat met Alain Prost op de all-time lijst van coureurs met de meeste 'overwonnen' circuits.

Zijn 22e overwinning kwam voor Max Verstappen op dominante wijze. Met een voorsprong van twaalf seconden op teamgenoot Sergio Pérez en 38 seconden op Fernando Alonso - die als derde eindigde - had de Limburger niks te duchten van zijn concurrentie. Het gat had nog veel groter kunnen zijn, maar Verstappen was al snel bezig met het sparen van zijn banden en motor.

Daarnaast had de Red Bull-coureur ook nog eens geluk dat Charles Leclerc uitviel met een motorprobleem. De Monegask reed op de derde plaats toen zijn Ferrari SF-23 ermee ophield, waardoor hij geen gevaar meer vormde voor Red Bull Racing. Maar Leclerc zelf zag al dat Red Bull aanvallen onmogelijk zou worden.

Racepace Red Bull 'angstaanjagend'

Tegenover The Race laat Leclerc namelijk weten dat de RB19 onaantastbaar was tijdens de race in Bahrein. Het Oostenrijkse team heeft over de winter iets gevonden waar Ferrari en de rest van het veld geen antwoord op heeft. Dit terwijl Max Verstappen ook nog eens problemen met de balans had dit weekend. Het zorgt voor een geschrokken Leclerc in de paddock, na zijn uitvalbeurt.

"Red Bull lijkt iets heel groots te hebben gevonden in de racepace. Qua kwalificatiesnelheid zijn ze eigenlijk aardig vergelijkbaar met ons, dus we hebben gisteren tenminste de rondetijd eruit gehaald, maar dan komen we bij de race en zitten we elke ronde een seconde achter hun tempo... Dat is echt enorm", laat Leclerc weten. "Daar moeten we echt aan werken, plus aan de betrouwbaarheid."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties