F1 Nieuws

Charles Leclerc spreekt zich uit over contractsituatie bij Ferrari

Charles Leclerc spreekt zich uit over contractsituatie bij Ferrari
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Charles Leclerc spreekt zich uit over contractsituatie bij Ferrari

Charles Leclerc spreekt zich uit over contractsituatie bij Ferrari
Ferrari F1 Media

Onlangs kwam het gerucht naar buiten dat Charles Leclerc een nieuw contract had getekend bij Ferrari. De Monegask zou zijn lopende verbintenis opengebroken hebben en daar twee jaar aan toegevoegd, met een optie voor drie extra seizoenen.

Het contract van Leclerc loopt aan het einde van 2024 af en met deze nieuwe deal zou hij tot en met het einde van 2026 vastliggen, het jaar dat de nieuwe reglementen van start gaan. Mocht Ferrari dan een competitieve auto hebben, heeft hij de kans om drie jaar aan zijn verbintenis toe te voegen, maar blijkt Ferrari wederom tegen te vallen, kan hij op zoek naar een ander team.

Maar volgens Leclerc is dit nieuws helemaal niet waar. Hij heeft nog geen nieuw contract getekend bij Ferrari en de vijfvoudig GP-winnaar laat zelfs weten dat hij niet eens in gesprek is met het team uit Maranello over zijn toekomst.

"Er is geen nieuw contract en er zijn geen onderhandelingen of iets in die richting. Op een gegeven moment zullen we wel gaan praten en het team weet wat ik wil, maar ik maak mij geen zorgen. Het is voor mij op dit moment geen prioriteit. We willen op nu gewoon zo hard mogelijk werken om ons te verbeteren en terugkeren waar we vorig jaar waren, vechten voor overwinningen", aldus Leclerc bij Motorsport Italië.

"We zullen wel zien, we gaan er aan het einde van het seizoen over praten. Om eerlijk te zijn heb ik geen haast. Het [moment dat zijn contract afloopt, red.] is nog anderhalf jaar vooruit. Ik heb een vijfjarig contract getekend en we komen nu aan het einde van die periode, maar er is nog genoeg tijd."

Leclerc maakt zich geen zorgen

Dat hij nog geen nieuw contract heeft getekend zorgt niet voor paniek bij Leclerc. Hij heeft niet het gevoel dat Ferrari stiekem op zoek gaat naar een vervanger voor hem na 2025. Had hij dat gevoel wel gehad, had Charles al eerder actie ondernomen.

"Als ik mij zorgen had gemaakt, zou ik eerder aan de onderhandelingen begonnen zijn. Maar ik maak mij geen zorgen, het moet allemaal goed gaan komen. De gesprekken zijn nog niet gestart, maar dat gaat aan het einde van het jaar wel gebeuren", aldus de Ferrari-rijder.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties