F1 Nieuws

Charles Leclerc spreekt zich uit over dominantie Red Bull: 'Weet ik zeker'

Charles Leclerc spreekt zich uit over dominantie Red Bull: 'Weet ik zeker'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Charles Leclerc spreekt zich uit over dominantie Red Bull: 'Weet ik zeker'

Charles Leclerc spreekt zich uit over dominantie Red Bull: 'Weet ik zeker'
Red Bull Content Pool

Volgens Charles Leclerc is Ferrari helemaal niet zo slecht al men van buitenaf wil doen geloven. De SF-23 heeft dit seizoen nog geen race gewonnen, maar dat lukte geen enkel team anders dan Red Bull Racing. Leclerc denkt dan ook dat Red Bull gewoonweg meer vooruitgang heeft geboekt.

Het is niet zozeer dat Ferrari dit seizoen een matige auto op de baan heeft gebracht, maar het is meer Red Bull Racing dat een gigantische stap heeft gemaakt ten opzichte van 2022. Aan het einde van vorig seizoen was het Oostenrijkse team al dominant, maar lange na niet zo erg als aan het begin van dit jaar.

"Om eerlijk te zijn doet de auto precies wat we er van tevoren van hadden verwacht. Dus het is niet dat wij het zo slecht hebben gedaan of dat we onze verwachtingen moesten bijstellen. Helaas is het zo dat Red Bull twee keer zo sterk is geworden dan de rest van het veld", aldus Leclerc.

Ferrari komt met updates

In Barcelona zal Ferrari met updates komen, in de hoop dat ze later dit jaar weer kunnen strijden met Red Bull. Fans die verwachten dat Leclerc en Sainz in Barcelona al om de overwinning kunnen vechten, zonder uitvalbeurt van de Red Bull's zullen volgens de Monegask van een koude kermis thuiskomen.

"Er zijn dingen waar we achter zijn gekomen die we beter hadden moeten doen en die er in de toekomst ook beter uit zullen komen te zien. Dat geeft mij hoop voor de toekomst, maar niet voor de korte termijn. Het gat naar Red Bull is daarvoor te groot", meent de Ferrari-coureur.

Leclerc, die onlangs flink wat kritiek te verduren kreeg na zijn dubbele crash in Miami, laat zich daarna ook nog uit over de updates van Ferrari. Bij Mercedes zal men in Monaco op komen dagen met een B-spec, maar daar gaat Ferrari geen gebruik van maken.

"Het heeft tot nu toe nog niet gewerkt zoals we zouden willen, maar dat betekent niet dat we alles om moeten gaan gooien. We hebben we wat ideeën waar we het beter kunnen doen en waardoor we weer dichterbij Red Bull kunnen komen", zo sluit hij af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties