F1 Nieuws

Christian Horner bedankt Aston Martin: 'Ze hebben ons gematst'

Christian Horner bedankt Aston Martin: 'Ze hebben ons gematst'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner bedankt Aston Martin: 'Ze hebben ons gematst'

Christian Horner bedankt Aston Martin: 'Ze hebben ons gematst'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is blij dat Aston Martin besloot om Fernando Alonso op mediums naar buiten te sturen tijdens zijn eerste pistop, in de Grand Prix van Monaco. Nét toen de regen begon te vallen, maakte Alonso zijn stop.

Waar iedereen had verwacht dat hij de switch naar intermediates zou maken, nam Aston Martin een risico en besloot hem een nieuw setje medium te geven. Ze hoopten dat de regen niet heftig genoeg zou worden en de Spanjaard met het nieuwe rubber genoeg grip zou hebben om zijn auto op de baan te houden.

Dit bleek uiteindelijk niet het geval. In de ronde dat Alonso zijn stop maakte, begon het ineens harder te regenen in Monte Carlo en moest hij direct weer naar binnen om intermediates te halen. Volgens Sky Germany heeft Alonso de verkeerde banden gekregen door miscommunicatie in het team en Red Bull-teambaas Christian Horner is blij dat dit is gebeurd.

"Achteraf gezien hadden we één ronde eerder naar de intermediates moeten pitten dan we nu hebben gedaan. We hadden daar genoeg marge voor, met de negen of tien seconden die Max had. Als we dan vijf of zes seconden hadden verloren die ene ronde, lagen we er alsnog drie seconden voor", aldus Horner tegenover RaceFans.

Horner snapt niks van keuze Aston Martin

Dat Aston Martin überhaupt besloot om de medium banden onder de auto van Alonso te steken, verbaasde Horner ontzettend. Volgens de Brit had Alonso kunnen winnen als ze die keuze niet hadden gemaakt en Red Bull is dus gematst door het strategische team van Aston Martin.

"Ik was verrast dat ze de medium banden namen. Ze hebben ons echt gematst", aldus de Red Bull-baas. Uiteindelijk wist Max Verstappen de race uit te rijden en winnend af te sluiten, waarmee hij Sebastian Vettel voorbij gaat als meest succesvolle Red Bull-coureur uit de geschiedenis, met 39 overwinningen voor het Oostenrijkse team.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties