F1 Nieuws

'Christian Horner benaderd door Ferrari als opvolger van Mattia Binotto'

'Christian Horner benaderd door Ferrari als opvolger van Mattia Binotto'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Christian Horner benaderd door Ferrari als opvolger van Mattia Binotto'

'Christian Horner benaderd door Ferrari als opvolger van Mattia Binotto'
Red Bull Content Pool

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport (AMuS) zijn Red Bull-teambaas Christian Horner en McLaren-kopman Andreas Seidl in de winter van 2021 benaderd door Ferrari om als vervanger van Mattia Binotto in te stappen.

Binotto werkte 28 jaar bij Ferrari, maar werd pas in 2019 aangesteld als teambaas van het Italiaanse team. In zijn tijd bij Ferrari beleefde Binotto enkele successen, waaronder achtereenvolgende race-overwinningen in de tweede seizoenshelft van 2019. Dit gebeurde echter wel met een illegale krachtbron, zo moest de FIA later concluderen. In de twee opvolgende Formule 1-seizoenen had Ferrari de wind flink tegen. Er werd in 2020 en -21 dan ook niet gewonnen door de Italiaanse equipe. In 2022 ging het een stuk beter voor Ferrari. Vooral in de eerste helft van 2022 wist Ferrari zich te profileren als een échte concurrent van Red Bull Racing.

Benaderd door Ferrari

Volgens AMuS hing het vertrek van Binotto al langere tijd in de lucht. In de afgelopen paar weken werden de geruchten over Binotto's vertrek steeds heviger. Echter, Ferrari zou volgens het Duitse medium al in de winter van 2021 op zoek zijn geweest naar een vervanger voor Binotto. Het medium weet te melden dat kanshebbers voor de opvolging van Binotto ver buiten de deur werden gezocht door Ferrari. Zo zouden Horner en Seidl zijn benaderd voor een hoofdrol binnen het team uit Maranello. Beide heren hebben het aanbod uiteraard afgeslagen.

Vervanger Binotto

Wie de vervanger van Binotto bij Ferrari wordt, is nog niet bekend. Wel hangen er een aantal bekende namen in de lucht. De meest voor de hand liggende optie zou Frédéric Vasseur van Alfa Romeo zijn. Vasseur heeft immers een goede band met Leclerc en volgens meerdere geruchten wil Ferrari haar wonderkind uit Monaco koste wat kost behouden na 2024. Het aanstellen van Vasseur zou daarbij een flinke stap in de juiste richting zijn. In het statement van Ferrari, waarin het vertrek van Binotto werd aangekondigd, was te lezen dat de vervanger van Binotto in 2023 bekend zal worden gemaakt.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties