F1 Nieuws

Christian Horner blikt vooruit op Red Bull-toekomst: 'Dat zal moeilijk worden'

Christian Horner blikt vooruit op Red Bull-toekomst: 'Dat zal moeilijk worden'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner blikt vooruit op Red Bull-toekomst: 'Dat zal moeilijk worden'

Christian Horner blikt vooruit op Red Bull-toekomst: 'Dat zal moeilijk worden'
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat het moeilijk zal worden voor zijn team om veel verbeterpunten te vinden op de RB19 om de RB20 vorm te geven. Dat houdt echter niet in dat Red Bull niet met man en macht werkt aan de bolide van komend seizoen.

Max Verstappen heeft dit seizoen zeventien van de twintig verreden races gewonnen. De andere drie races werden gewonnen door Sergio Pérez (twee keer) en Ferrari-coureur Carlos Sainz. De zegereeks van Verstappen heeft voor mixed feelings gezorgd in de Formule 1-paddock.

Zo is er een kant die vindt dat Verstappens prestaties moeten worden gekoesterd. Het komt immers niet vaak voor dat er één coureur zo succesvol is in de Formule 1. De andere kant denkt echter dat Verstappens dominantie slechts is voor de Formule 1. Het is immers al voordat een race begint duidelijk wie er later die dag met de zege vandoor zal gaan.

Niets is gegarandeerd

Horner kan niets met de zienswijze van de kant die Verstappens dominantie het liefste ziet stoppen. "Het laat zien dat we ons werk goed hebben gedaan en dat we winnen, maar het enige dat gegarandeerd is in deze sport is dat niets stilstaat.

Met deze stabiele regelgeving zien we nu al teams achter ons die zichzelf flink aan het verbeteren zijn. Ik denk dat dat door zal zetten in 2024 en ook in 2025. Daarna komen er nieuwe regels in 2026. Ik verwacht dat komend seizoen een heel moeilijk jaar gaat worden", begint Horner tegenover Bloomberg.

Rendement neemt af

Om in 2024 opnieuw de snelste auto van het veld te hebben, is men in Milton Keynes hard aan het werk om de RB19 te verbeteren. "Je bent altijd zoekende naar verbetering, omdat onze concurrenten zichzelf ook zullen blijven verbeteren. Ze zullen (daarbij) een deel van onze auto kopiëren, daar bestaat geen twijfel over. Die dingen gebeuren nu al en daarom moeten we proberen om onszelf te blijven verbeteren."

Dat is echter moeilijker dan gedacht volgens Horner. "Iedereen in de fabriek was daar (het verbeteren van de RB19) erg op gefocust maar je begint natuurlijk minder rendement te zien. Het zal moeilijk worden om de RB20 te verbeteren ten opzichte van de RB19 van dit seizoen", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties