F1 Nieuws

Christian Horner geeft update over stoeltje Pérez: 'We hebben genoeg opties'

Christian Horner geeft update over stoeltje Pérez: 'We hebben genoeg opties'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner geeft update over stoeltje Pérez: 'We hebben genoeg opties'

Christian Horner geeft update over stoeltje Pérez: 'We hebben genoeg opties'
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez zal in 2024 gewoon beginnen bij Red Bull Racing, maar aan de woorden van Christian Horner kunnen we uitmaken dat het Oostenrijkse team niet te lang zal wachten met een rijderswissel, als blijkt dat de Mexicaan ook volgend seizoen niet het gewenste niveau haalt.

In 2023 viel Pérez zwaar door de mand bij Red Bull. Waar Max Verstappen dominant naar de titel reed, had Checo vaak moeite met de RB19 en moest hij vechten in het middenveld. Vooral in de kwalificaties was Pérez niet op zijn best, waarin hij negen keer niet in Q3 wist te geraken.

Veel kenners en fans hadden verwacht dat Pérez in de winter ontslagen zou worden door Christian Horner en Helmut Marko, maar zij besloten om de Mexicaan in dienst te houden. Toch lijkt het niet zeker dat Pérez ook het hele seizoen afmaakt, wat ook al bleek uit de woorden van Marko in het vorige jaar.

Als Pérez niet presteert, heeft Red Bull namelijk genoeg coureurs die zijn stoeltje over willen nemen, maakt Horner duidelijk. Daarnaast geeft de Brit aan dat Checo op hoog niveau moet presteren, omdat de concurrenten ook niet stil zullen zitten.

"Het is Checo's zitje. Hij zit in de auto, omdat wij vinden dat hij de juiste coureur is op dit moment. Het is aan hem om de komende negen maanden te laten zien dat we dat gevoel ook hebben voor 2025", geeft Horner aan bij PlanetF1.com.

"Natuurlijk hebben we groot talent in de pool met Daniel [Ricciardo], met Liam [Lawson], met Yuki [Tsunoda]. Dus de tijd zal het leren."

'Hebben genoeg opties'

In de Red Bull-pool zitten dus al wat coureurs die het zitje van Pérez over zouden kunnen nemen als zijn prestaties niet verbeteren ten opzichte van het afgelopen seizoen. Maar ook bij veel andere teams zullen coureurs zitten die hun stoeltje maar wat graag opgeven voor een kans bij Red Bull Racing, waarschuwt Horner zijn coureur.

"Het gebied waar hij [Pérez] zich dit jaar op moet richten om te verbeteren, zijn de zaterdagen. We weten dat hij kan racen en hij heeft een geweldig tempo, maar we willen dat hij verder naar voren start. Vooral als de grid naar elkaar toe groeit, kunnen we het ons niet veroorloven om veel auto's tussen Max en Checo te hebben. De auto is erg aantrekkelijk voor andere coureurs om in te rijden, dus we hebben genoeg opties."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties