F1 Nieuws

Christian Horner haalt uit naar Helmut Marko: 'Wat weet hij er nou van?'

Christian Horner haalt uit naar Helmut Marko: 'Wat weet hij er nou van?'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner haalt uit naar Helmut Marko: 'Wat weet hij er nou van?'

Christian Horner haalt uit naar Helmut Marko: 'Wat weet hij er nou van?'
Red Bull Content Pool

Helmut Marko heeft afgelopen weekend duidelijk gemaakt dat de nieuwe vloer van Red Bull Racing niet zoveel tijd opleverde als velen hadden verwacht. Voorafgaand aan het raceweekend in Groot-Brittannië zei de adviseur van het Oostenrijkse team nog dat Red Bull met een grote update naar Silverstone zou komen, maar die bleef uiteindelijk uit.

Die grote update moet nu in Hongarije komen, aangezien Red Bull alleen een vernieuwde vloer mee naar Engeland nam. En die vloer was volgens Helmut Marko nog niet eens zo'n heel groot succes. De Oostenrijker vertelde aan de media dat het zo'n zes punten aan downforce opleverde, wat gelijkstaat aan een halve tiende tijdswinst.

"We hebben een update geïntroduceerd die bij elkaar opgeteld zes punten aan downforce opleverde. En dat maakte ongeveer een halve tiende goed", zei Marko over de achterstand naar McLaren. Dit bleek niet genoeg te zijn om de overwinning binnen te slepen in Groot-Brittannië, waardoor er veel kritiek kwam op de ontwikkeling van Red Bull. Zij hebben namelijk al maanden geen goede update meer meegenomen. Maar Christian Horner laat nu weten dat Helmut Marko de waarheid niet heeft gesproken.

Volgens de Red Bull Racing-CEO klopt het niet dat de vloer maar een halve tiende tijdswinst op heeft geleverd en als hij geconfronteerd wordt met de uitspraken van Marko, laat hij duidelijk merken dat hij dat niet serieus neemt.

"Weet weet Helmut er nou van? Ten eerste denk ik dat het cijfer niet klopt. Maar ik bedoel, het is geen geheim dat we minder ontwikkelingstijd hebben dan de anderen en we zitten aan de top van de curve, dus je hebt te maken met afnemende opbrengsten", gaat Horner verder.

Nog altijd tijd te vinden

De Brit denkt dus dat Red Bull de huidige reglementen bijna gemaximaliseerd heeft, maar weet ook dat er nog tijd te winnen valt in de komende races. Daarom zijn ze nu hard aan het werk in de fabriek in Milton Keynes, om ervoor te zorgen dat ze niet stil blijven staan in de ontwikkeling.

"Ik denk dat we dingen in de pijplijn hebben die, terwijl we aan de top van de curve zitten, nog steeds tijdswinst opleveren. En het is onvermijdelijk dat bij het samenkomen van het veld de kleine details het verschil maken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties