F1 Nieuws

Christian Horner komt met slecht nieuws voor Max Verstappen na dramatische kwalificatie

Christian Horner komt met slecht nieuws voor Max Verstappen na dramatische kwalificatie
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner komt met slecht nieuws voor Max Verstappen na dramatische kwalificatie

Christian Horner komt met slecht nieuws voor Max Verstappen na dramatische kwalificatie
Red Bull Content Pool

Voor Christian Horner is het onbegrijpelijk dat Red Bull Racing zó slecht was in Singapore. Het Oostenrijkse team had zichzelf al niet als favoriet aangeschreven voorafgaand aan het raceweekend, maar dat ze zich als elfde en dertiende kwalificeerden had men niet verwacht.

Al het gehele weekend lijkt Red Bull Racing geen schim van wat het het gehele seizoen is geweest. Het team uit Milton Keynes wat zo dominant was in de eerste veertien races van 2023, is helemaal nergens in Singapore.

De balans is de auto is dramatisch, de coureurs hebben geen vertrouwen in de RB19 en er gaat ook nog eens heel veel mis bij stercoureur Max Verstappen. Ook Christian Horner snapt er helemaal niks van.

Horner heeft slecht nieuws

Max Verstappen liet na de kwalificatie weten dat hij antwoorden wilde. De Nederlander kon niet thuisbrengen wat er mis is gegaan met Red Bull dit weekend. Maar zijn teambaas, Christian Horner, kon hem dat antwoord niet geven.

"Het is erg verwarrend. De auto reageert gewoon niet op de veranderingen die we hebben gemaakt. We hebben veel verschillende dingen geprobeerd met de banden, maar ze lijken gewoon niet te werken. Het grote verschil in rondetijden kan misschien verklaard worden doordat we de banden niet in het juiste window kregen", begint Horner bij Sky Sports.

De Red Bull-baas heeft overigens ontkend dat zijn team slachtoffer is geworden van de nieuwe FIA-regel rondom de flexibele vleugels en flexibele vloer. De vloer die in de kwalificatie werd gebruikt, zat ook op de auto in Zandvoort en Monza, toen het team wel dominant was in de race.

Problemen oplossen voor de race

Horner hoopt dat de monteurs van Red Bull Racing in de nacht van zaterdag op zondag nog iets vinden waardoor de RB19 iets beter loopt in de race. Veel mogen ze niet meer aanpassen wegens de Parc Fermé-reglementen, maar ieder beetje helpt.

"Allereerst moeten we de auto in een betere window krijgen, met de minimale veranderingen die we kunnen doen. Dit is de meest succesvolle auto die we ooit hebben gemaakt, maar hij werkt hier niet. We hebben een geweldig team. We zullen proberen onze problemen op te lossen. We richten ons op de race en doen morgen alles wat we kunnen", aldus Horner.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties