F1 Nieuws

Helmut Marko maakt een einde aan alle geruchten en geeft duidelijkheid over toekomst Max Verstappen

Helmut Marko maakt een einde aan alle geruchten en geeft duidelijkheid over toekomst Max Verstappen
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Helmut Marko maakt een einde aan alle geruchten en geeft duidelijkheid over toekomst Max Verstappen

Helmut Marko maakt een einde aan alle geruchten en geeft duidelijkheid over toekomst Max Verstappen
HOCH ZWEI/BSR Agency

Dr. Helmut Marko heeft duidelijkheid gegeven over zijn eigen toekomst en die van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Op vrijdag werd duidelijk dat de Oostenrijker hoogstwaarschijnlijk geschorst zou worden door Red Bull GmbH, het moederbedrijf van het raceteam, maar na een positief gesprek met Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff is er volgens Marko geen enkel probleem meer.

Het leek even helemaal uit elkaar te klappen binnen Red Bull Racing. Helmut Marko kondigde vrijdag aan dat hij misschien geschorst ging worden, maar sloot ook niet uit dat hij wellicht uit zichzelf afscheid zou nemen van het team dat hij heeft opgebouwd, met Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz.

Deze uitspraak zorgde ervoor dat Max Verstappen zich hard maakte voor de topadviseur van Red Bull. De drievoudig wereldkampioen liet weten dat als Marko vertrekt, hij ook zijn biezen zou pakken en Red Bull Racing achter zich zou laten.

"Ik heb altijd aangegeven aan het team dat Helmut heel belangrijk is. Voor mij, en voor het team. En dus ook voor mijn toekomst. De optie dat hij weggaat, zie ik niet zitten. Of het dan duidelijk is wat er gebeurt? Ja. Ik heb altijd gezegd dat Helmut erbij moet blijven. Zonder hem kan ik niet doorgaan."

Max Verstappen over het mogelijke vertrek van Helmut Marko

Marko blijft bij Red Bull

Maar Max Verstappen hoeft zich geen zorgen te maken dat zijn 'ontdekker' uit het team geschopt wordt of zelf beslist om op te stappen. Hij heeft op zaterdag een overleg gehad met Oliver Mintzlaff en uit dat gesprek is naar voren gekomen dat Marko 'gewoon' zijn werk kan voortzetten. De plooien zijn glad gestreken en iedereen binnen Red Bull wil weer met elkaar door.

"Het was een heel goed gesprek. Natuurlijk moet er weer rust in het team komen. Dat is een prioriteit. We waren het over alle punten eens. Ik blijf hier. De looptijd van mijn contract is nog drie jaar. Maar er moet wel rust zijn", maakt Marko duidelijk bij Sky Sports Germany.

Opmerkingen Max doen Marko veel

Dat Max Verstappen heeft aangegeven dat hij Red Bull verlaat als Marko ook vertrekt, heeft de Oostenrijker veel gedaan. De adviseur laat weten dat Max 'one of a kind' is in de Formule 1.

"Het was erg indrukwekkend. Ik ben hem daar erg dankbaar voor. Maar hij is een van de weinigen die karakter heeft en loyaliteit toont."

Als laatste liet Marko zich uit over de geruchten dat hij het 'lek' zou zijn binnen Red Bull, iets wat ORF zaterdag onthulde. Maar dat is volgens Marko onzin: "Het lekken is complete onzin. Ik ben blij dat ik mijn mobiele telefoon enigszins kan gebruiken. Ik heb nog nooit een van deze chats gezien."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties