F1 Nieuws

Christian Horner neemt duidelijk standpunt in na uitvalbeurt Sergio Pérez

Christian Horner neemt duidelijk standpunt in na uitvalbeurt Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner neemt duidelijk standpunt in na uitvalbeurt Sergio Pérez

Christian Horner neemt duidelijk standpunt in na uitvalbeurt Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Voor Christian Horner was het pijnlijk om te zien hoe Sergio Pérez erbij zat na zijn uitvalbeurt in de Grand Prix van Mexico. De thuisrace van Checo duurde slechts één recht stuk, voor hij een touché kende met Charles Leclerc en zijn Red Bull terug moest rijden naar de pitstraat.

Eenmaal in de pits zagen de monteurs dat er te veel schade aan de RB19 van Pérez was, waardoor men besloot om de auto terug de garage in te duwen. Dit zorgde voor veel verdriet bij zowel Pérez als zijn fans en ook Red Bull-baas Christian Horner voelde ontzettend mee met zijn coureur. Dat geeft hij toe in gesprek met Formula1.com.

Horner is aan de ene kant erg blij dat Max Verstappen wederom weet te winnen en inmiddels op zestien overwinningen staat in 2023, maar de uitvalbeurt van Pérez laat toch een zure nasmaak achter bij de Brit.

"Aan de ene kant ben ik blij dat we de race hebben gewonnen en dat we het winnende momentum vast hebben kunnen houden. Maar aan de andere kant ben ik wanhopig teleurgesteld voor Checo, die op weg naar de leiding van de race een race-incident meemaakte in bocht 1", begint Horner.

"Om er in de eerste ronde uit te gaan voor je thuispubliek was ontzettend pijnlijk voor hem. Hij was erg emotioneel zoals je je kunt voorstellen, maar hij is een coureur en hij moest ervoor gaan."

Horner neemt standpunt in

Volgens Christian Horner was de touché tussen Leclerc en Pérez overigens een puur race-incident, waarbij alle drie de coureurs - ook Max Verstappen zat al in bocht 1 - geen schuld hadden aan de crash.

"Je kunt geen van de coureurs de schuld geven, drie in één is altijd moeilijk in een bocht. En hij had een raketstart, waarschijnlijk zijn beste start van het jaar. Hij ging er gewoon voor, voor zijn thuispubliek."

"Natuurlijk is het moeilijk voor hem, maar hij is onze coureur en we willen dat hij bereikt waartoe hij in staat is. Hij heeft 13 jaar ervaring in de Formule 1 en als je door een moeilijk moment gaat, is het belangrijk om hem te steunen. Tot dat moment had hij een geweldig weekend", zo sluit Horner af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties