F1 Nieuws

Red Bull spreekt van geluksmoment voor Lewis Hamilton: 'Anders...'

Red Bull spreekt van geluksmoment voor Lewis Hamilton: 'Anders...'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Red Bull spreekt van geluksmoment voor Lewis Hamilton: 'Anders...'

Red Bull spreekt van geluksmoment voor Lewis Hamilton: 'Anders...'
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton wist in Mexico voor de tweede race op rij op de tweede plaats te eindigen, maar deze keer mocht hij zijn eindpositie wél behouden. In Austin werd zijn podium nog afgenomen doordat hij rondreed met een illegale auto, maar dit was in Mexico niet het geval.

Met deze tweede plaats op het Autodromo Hermanos Rodriguez heeft Hamilton de achterstand op Sergio Pérez een stuk kleiner gemaakt. Waar hij voorafgaand aan het raceweekend nog 39 punten minder had dan Checo, zijn dat er nu nog maar 20, aangezien hij ook nog het punt voor de snelste raceronde mee naar huis nam en Pérez in bocht 1 al uit de race lag.

Tegenover Sky Sports laat de Brit weten ontzettend blij te zijn met dit podium, aangezien het nogmaals aangeeft dat Mercedes de weg naar boven heeft gevonden, ook al ging het dit weekend niet van een leien dakje.

"Eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht", zegt Hamilton na zijn tweede plaats in Mexico-Stad. "Het is gewoon altijd een geweldig gevoel als je stap voor stap zet en daarmee vooruitgang boekt."

"Het weekend was moeilijk in vergelijking met de vorige race. Dit weekend heb ik me echt ingespannen om de set-up goed te krijgen en ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn. Om in de beginfase van de race zo goed vooruit te komen en mee te doen voor het podium en dan nog tweede te worden, is geweldig. Ik ben echt blij met de race."

Horner ziet Hamilton geluk hebben

Maar waar Lewis Hamilton erg blij is met zijn tweede plaats, zijn ze dat bij Red Bull uiteraard niet. P2 in het kampioenschap ligt hierdoor weer helemaal open en het is nog maar de vraag of Pérez de zevenvoudig wereldkampioen achter zich weet te houden, deze komende drie races.

Volgens Horner had Hamilton ook een beetje geluk in Mexico, toen de rode vlag viel en hij een gratis pitstop kon maken. Mercedes probeerde namelijk een één-stopper, maar daarvoor was Hamilton wel érg vroeg gestopt. Als de rode vlag er niet was geweest, was Hamilton waarschijnlijk buiten het podium geëindigd.

"Ze hadden een beetje geluk, omdat ze heel vroeg naar binnen gingen voor een één-stop strategie. Anders denk ik dat ze uiteindelijk door de Ferrari's verslagen zouden zijn [zonder rode vlag]", aldus Horner.

Uiteindelijk wist Hamilton de race uit te rijden op de medium banden, waarvan Ferrari dacht dat ze het niet vol zouden houden. Maar Hamilton en Mercedes lieten zien dat dat wel mogelijk was: "Maar het is waar dat ze een goede snelheid hadden en het goed deden op het gebied van bandenslijtage, zoals we al het hele jaar van ze zien", aldus de Red Bull-baas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties