F1 Nieuws

Christian Horner onzeker over betrouwbaarheid RB19 van Max Verstappen

Christian Horner onzeker over betrouwbaarheid RB19 van Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner onzeker over betrouwbaarheid RB19 van Max Verstappen

Christian Horner onzeker over betrouwbaarheid RB19 van Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft laten optekenen dat zijn team de problemen met de aandrijfas aan de bolide van Max Verstappen niet heeft zien aankomen. Toch denkt Horner dat Verstappen, ondanks zijn vijftiende startplek, nog altijd kans maakt op een goed resultaat.

Het hele weekend zag Verstappen er snel uit. In de vrije trainingen stond de Nederlander dan ook ruimschoots voor zijn teamgenoot Sergio Pérez. In het tweede deel van de kwalificatie ging het echter mis voor de Limburger.

Zijn eerste aanzetrondje brak Verstappen zijn ronde vroegtijdig af na een foutje in de eerste sector. Daarna begon hij aan zijn tweede vliegende ronde. Aan het einde van de eerste sector hield zijn RB19 er echter mee op en moest Verstappen met gepaste snelheid terugkeren naar de pitstraat. Eenmaal aangekomen bij zijn team werd al vrij snel duidelijk dat het probleem niet binnen een aantal minuten zou zijn opgelost. Er zat voor Verstappen dus niets anders op dan genoegen te nemen met P15.

Geplande wissel

Voordat Verstappen problemen ondervond met de aandrijfas van zijn RB19 wisselde Red Bull al enkele motoronderdelen aan de bolide van de tweevoudig wereldkampioen. Al snel ontstonden er daarom geruchten dat de 'uitvalbeurt' van Verstappen te maken zou hebben met de wissel die eerder in het weekend plaatsvond. Volgens Horner stond de versnellingsbakwissel al veel langer op de planning. "Het wisselen van de versnellingsbakken stond al langer gepland. Er was geen probleem dat ertoe heeft gezorgd dat we moesten wisselen. Die kapotte aandrijfas stond natuurlijk niet op onze planning", zegt Horner.

Onduidelijke oorzaak

De problemen aan de bolide van Verstappen zouden na het wisselen van de aandrijfas moeten zijn opgelost. Horner is echter nog niet helemaal zeker van zijn zaak. Het probleem tijdens de kwalificatie van gisteren kwam namelijk ook uit het niets vallen. "We moeten begrijpen waardoor het probleem is veroorzaakt. Er was geen enkele aanwijzing dat dit voor problemen zou gaan zorgen tijdens het weekend." Uit de woorden van Horner kan worden opgemaakt dat een soortgelijk euvel zich tijdens de race opnieuw kan voordoen.

Hoopvol vooruitzicht

Verstappen begint zijn race later vandaag vanaf de vijftiende stek. Een overwinning vanaf die startpositie is niet ondenkbaar. De Nederlander won immers de Grand Prix van België vanaf de veertiende stek. Ook Horner onderkent dat Verstappen genoeg kansen heeft tijdens de GP. "We hebben een hele snelle auto en we moeten de eerste rondes gewoon zien te overleven. Daarna moeten we in een ritme komen en de best mogelijke strategie kiezen om zoveel mogelijk plekken goed te maken", besluit Horner. Om 18:00 uur Nederlandse tijd gaat de GP van Saoedi-Arabië van start.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties