F1 Nieuws

Christian Horner spreekt zich uit over Helmut Marko: 'Geen medewerker van ons'

Christian Horner spreekt zich uit over Helmut Marko: 'Geen medewerker van ons'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner spreekt zich uit over Helmut Marko: 'Geen medewerker van ons'

Christian Horner spreekt zich uit over Helmut Marko: 'Geen medewerker van ons'
Red Bull Content Pool

Christian Horner zal met zijn handen in het haar hebben gekeken naar de uitspraken van Helmut Marko op ServusTV, na de Grand Prix van Italië. De adviseur van Red Bull Racing maakte daar duidelijk dat Sergio Pérez niet altijd geconcentreerd is, omdat hij uit Zuid-Amerika komt.

Deze opmerking werd opgepikt door de media, waarna er een storm ontstond rondom Red Bull Racing. Men was van mening dat het team werd gerund door een racist en het feit dat er geen reactie kwam vanuit het Oostenrijkse team, gaf aan dat zij daar geen enkel probleem mee hadden.

Inmiddels heeft Sergio Pérez zich uitgesproken over het incident en ook Christian Horner laat nu van zich horen. Tegenover Sky Sports F1 maakt de Red Bull-baas duidelijk dat de opmerking van Marko totaal niet door de beugel konden, maar dat er inmiddels ook een excuses is geweest vanuit de man uit Graz.

"Ik moet zeggen dat de opmerkingen niet netjes waren. Ik denk dat Helmut dat snel heeft erkend en zijn excuses heeft aangeboden, zowel publiekelijk als rechtstreeks aan Sergio. Hij heeft er met Sergio over gesproken in een één-op-één gesprek en ik denk dat je nooit te oud bent om te leren, zelfs op 80-jarige leeftijd", zo begint Horner.

"Checo is een enorm populair lid van ons team. Ik heb heel hard voor hem gevochten om hem voor het begin van het 2021-seizoen te contracteren. We hebben een enorme aanhang over de hele wereld en dat nemen we heel, heel serieus. We hebben en voelen daar veel verantwoording voor."

Marko geen medewerker van Red Bull

Over het feit dat er vanuit Red Bull Racing geen excuses zijn gekomen is Christian Horner duidelijk: Helmut Marko is helemaal geen medewerker van het Oostenrijkse team. De adviseur - voormalig rechterhand van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz - is onderdeel van de Red Bull-groep, dat wél een excuus heeft gemaakt.

"Vanuit Helmuts perspectief heeft hij uiteraard zijn excuses aangeboden, maar hij is geen werknemer van Red Bull Racing. Hij maakt deel uit van de bredere Red Bull-groep en de groep heeft uiteraard excuses aangeboden via het ServusTV-kanaal."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties