F1 Nieuws

Christian Horner spreekt zich uit over woede-uitbarsting Verstappen

Christian Horner spreekt zich uit over woede-uitbarsting Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner spreekt zich uit over woede-uitbarsting Verstappen

Christian Horner spreekt zich uit over woede-uitbarsting Verstappen
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft zijn blik gedeeld op de woede-uitbarsting van Max Verstappen na de Sprint in Azerbeidzjan. De Nederlander was kwaad om de actie van George Russell, die tijdens de verkorte race op zaterdag in de zijkant van Verstappen knalde.

Hierdoor ontstond er een groot gat in de sidepod van de Red Bull RB19, wat ervoor zorgde dat de Limburger als derde eindigde. In de pitstraat confronteerde Verstappen zijn rivaal met deze actie, wat uitmondde in een verhitte discussie.

Mercedes-teambaas Toto Wolff snapte de woede van Verstappen, die met veel schade achterbleef, terwijl er niks mankeerde aan de auto van Russell. Ook de teambaas van Verstappen, Christian Horner, begrijpt helemaal waarom Max zo fel reageerde na de race.

"Het zijn twee competitieve jongens. Max was kwaad, omdat hij veel schade had aan zijn auto, waardoor zijn race in gevaar kwam, dus dan zijn er natuurlijk emoties als ze hun helm hebben afgezet", begint Horner tegenover The-Race.

'Max is een harde racer'

In de Britse pers werd Verstappen als een hypocriet gezien, omdat hij zelf ook niet vies is van een potje hard racen en 'wheel-bangen', maar volgens Horner was de tweevoudig wereldkampioen zo boos vanwege de aangerichte schade aan zijn auto.

"Max is nooit verlegen geweest om zijn emoties te tonen. Hij is niet bang voor hard racen, maar de schade aan zijn auto die zijn race in gevaar bracht, was waar hij zich zo opwond."

"We weten dat Max een harde racer is, dat is hij altijd geweest, dat zal hij altijd zijn. Het feit dat ze contact maakten is het vervelende, vooral voor Max. Het heeft zijn race in gevaar gebracht", aldus Horner.

Maar volgens de Red Bull-baas was Verstappen het op zondagochtend ook weer vergeten: "Soms is dat racen. Hij sloeg snel de bladzijde om, sprak zijn mening uit en richtte zich vervolgens op de volgende race", zo sluit de Brit af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties