F1 Nieuws

Christian Horner ziet beperkende factor voor 2025-kampioenschap Max Verstappen

Christian Horner ziet beperkende factor voor 2025-kampioenschap Max Verstappen
BSR Agency
F1 Nieuws

Christian Horner ziet beperkende factor voor 2025-kampioenschap Max Verstappen

Christian Horner ziet beperkende factor voor 2025-kampioenschap Max Verstappen
BSR Agency

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft in gesprek met het Britse Sky Sports tekst en uitleg gegeven over de nieuwe 2026-regels van de Formule 1. Volgens de Britse teambaas kunnen de nieuwe reglementen ook al invloed hebben op het 2025-seizoen.

In 2026 zullen de technische reglementen van de Formule 1 flink op de schop gaan. Op motorisch vlak zal de verhouding tussen de elektrische- en verbrandingskant van de motor worden aangepast. Zo zal er in 2026 rond de 40% van het totale vermogen uit een elektrische component in de motor worden gehaald, terwijl de overige 60% afkomstig is uit de verbrandingskant van de motor.

Ook chassis gaat op de schop

Ook zal er op aerodynamisch vlak het een en ander veranderen. Zo zullen de 2026-auto's gebruik gaan maken van actieve aerodynamica, komt het ground effect grotendeels te verdwijnen, worden de bolides korter, smaller én zullen de 2026-auto's om en nabij de 30 kilogram lichter worden gemaakt. Flink wat veranderingen dus voor de wereld van de Formule 1.

Nog niet de echte regels

Gevraagd naar de 2026-regels geeft Horner dan ook aan dat het om de grootste verandering in de afgelopen 40 jaar gaat.

"Het is de grootste verandering die de Formule 1 in de afgelopen 40 jaar heeft meegemaakt. De huidige regels voor de motor en het chassis worden compleet verscheurd en vervangen door iets nieuws. De FIA heeft er lang aan gewerkt en geluisterd naar de teams. De definitieve regels zijn er nog niet, maar dit zijn de hoofdlijnen", trapt Horner af.

Uitdaging voor teams

Doordat het om zo'n dermate grote verandering van de Formule 1-regels gaat, denkt Horner dat er al komend seizoen implicaties kunnen optreden voor de teams en dus ook voor Red Bull.

"Het wordt interessant voor de teams om zich aan te passen. Ik denk niet dat dat om een jaar zal gaan. Er is immers genoeg over gesproken. Het is voor iedereen precies hetzelfde. Alle aandacht zal uitgaan naar de auto's van 2026. Het zou daarmee dus een factor kunnen zijn voor het 2025-kampioenschap", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties