F1 Nieuws

Christijan Albers kritisch over werkwijze Red Bull: 'Het is niet netjes'

Christijan Albers kritisch over werkwijze Red Bull: 'Het is niet netjes'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christijan Albers kritisch over werkwijze Red Bull: 'Het is niet netjes'

Christijan Albers kritisch over werkwijze Red Bull: 'Het is niet netjes'
Red Bull Content Pool

Tijdens de Formule 1-podcast van De Telegraaf heeft Viaplay-analist en oud-coureur Christijan Albers gesproken over de werkwijze van zowel de FIA als Red Bull inzake de overschrijding van het budgetplafond. Volgens Albers hebben beide partijen dingen gedaan die niet volgens het boekje zijn.

Deze week zullen de gesprekken over het budgetplafond tussen Red Bull en de FIA worden voortgezet. De gesprekken werden afgelopen weekend stopgezet na het plotselinge overlijden van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz. Toch zou er volgens meerdere bronnen al in Austin een akkoord zijn bereikt tussen de beide partijen over een gepaste straf. De Telegraaf-journalist Erik van Haren weet zelfs te melden dat er voorafgaand aan het Mexicaanse GP-weekend een akkoord naar buiten zal worden gebracht. De straf zal naar verluidt een reductie van de tijd in de windtunnel zijn.

Harder moeten optreden

Albers geeft tijdens de podcast aan dat hij ervan baalt dat de FIA niet vanaf het eerste moment hard heeft opgetreden. "Het probleem begint opnieuw vanuit de FIA", zegt Albers. "De FIA had vanaf het begin af aan moeten zeggen dat er op een overschrijding van het budgetplafond harde consequenties staan. Het is niet netjes. In de Formule 1 heb je altijd voordeel van een paar honderdduizend euro's meer. Zoiets is niet eerlijk naar de concurrentie toe", gaat de oud-coureur verder.

Onhandig van Red Bull

Waar Albers kritisch is op de FIA, heeft hij ook geen goed woord over voor Red Bull. Volgens de Viaplay-analist zorgt de kostenoverschrijding van Red Bull ervoor dat er een smet komt te liggen op de beide WK-titels van Max Verstappen en het team uit Milton Keynes. "Max Verstappen is nu wereldkampioen in de Formule 1 en dat komt door zijn natuurlijke talent. Door het overschrijden van de budgetcap komt er een smet te liggen op zijn prestaties en dat vind ik niet goed. Het is iets wat Red Bull niet slim heeft aangepakt", besluit de man uit Eindhoven.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties