F1 Nieuws

Christijan Albers stoort zich enorm aan Daniel Ricciardo: 'Ga dan pas weer grappig zijn'

Christijan Albers stoort zich enorm aan Daniel Ricciardo: 'Ga dan pas weer grappig zijn'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christijan Albers stoort zich enorm aan Daniel Ricciardo: 'Ga dan pas weer grappig zijn'

Christijan Albers stoort zich enorm aan Daniel Ricciardo: 'Ga dan pas weer grappig zijn'
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur en tegenwoordig Viaplay-analist Christijan Albers heeft zich uitgelaten over de situatie van Daniel Ricciardo bij het Visa Cash App RB Formule 1-team. De Australiër werd voorafgaand aan het seizoen gezien als de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen vanaf 2025, maar die gedachte is inmiddels compleet verdwenen.

De reden daarvoor zijn de matige prestaties van Ricciardo, aan het begin van het nieuwe jaar. Tot nu toe is Danny Ric ieder raceweekend langzamer geweest dan teamgenoot Yuki Tsunoda en alleen in Bahrein wist hij voor de Japanner te eindigen, wegens een bizarre team-call bij de Racing Bulls. Vooral in Australië werd pijnlijk duidelijk dat er op dit moment een groot prestatieverschil zit tussen Tsunoda en Ricciardo, aangezien er tien plaatsen tussen beiden zat tijdens de kwalificatie.

Ook in de race was er een gat zichtbaar, waarbij Tsunoda als zevende eindigde - en dus zes punten scoorde - en Ricciardo buiten de punten over de streep kwam als twaalfde. Ondanks deze mindere prestatie was Ricciardo het gehele raceweekend in Melbourne overal te zien met een grote glimlach op zijn gezicht en dat irriteerde Christijan Albers enorm. De Nederlander is van mening dat de prestaties van Ricciardo niet goed genoeg zijn om op die manier door de paddock te wandelen.

"Wat mij een beetje irriteert is dat hij blijft lachen en activiteiten blijft doen die niks met racen te maken hebben. Focus je gewoon op het racen en als dat weer goed gaat, kan je weer grappig gaan zijn. Normaliter wil je als coureur, als het even slecht gaat, onderduiken en jezelf niet laten zien. Maar bij hem is dat juist helemaal andersom. Het is gewoon pijnlijk om te zien", zo begint Albers in de podcast van De Telegraaf.

Albers wil Lawson in RB-auto zien

Volgens Albers heeft Ricciardo inmiddels ook al genoeg tijd gehad om zichzelf te bewijzen bij RB. In deze periode heeft de Australiër aangetoond dat hij niet goed genoeg meer is, waardoor hij plaats zou moeten maken voor iemand anders. Liam Lawson is voor Albers de perfecte vervanger van Ricciardo, omdat de Nieuw-Zeelander in 2023 al heeft laten zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden.

"Laten we eerlijk zijn: Lawson versloeg Yuki Tsunoda in de paar races die hij in mocht vallen voor Ricciardo in 2023. En Tsunoda is constant sterker geweest dan Nyck de Vries en Daniel Ricciardo. Ik zie dit niet meer goed komen voor Ricciardo. Hij heeft het gewoon niet meer. En dan heb je een Lawson, die fantastisch heeft gepresteerd. Geef hem gewoon een kans, maar die krijgt hij niet. Het hele doel van het team is tocn om jong talent te trainen en te promoten?"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties