F1 Nieuws

Concurrentie heeft bewondering voor Red Bull en Max Verstappen: 'Petje af'

Concurrentie heeft bewondering voor Red Bull en Max Verstappen: 'Petje af'
BSR Agency
F1 Nieuws

Concurrentie heeft bewondering voor Red Bull en Max Verstappen: 'Petje af'

Concurrentie heeft bewondering voor Red Bull en Max Verstappen: 'Petje af'
BSR Agency

Voor het derde seizoen op rij lijkt het erop dat Red Bull en met name Max Verstappen niet te verslaan zijn. Bij een hoop teams zorgt dat voor frustratie, maar sommige concurrenten hebben ook bewondering voor het Oostenrijkse team. Zo ook Andrea Stella van Mclaren.

Tijdens de Grand Prix van China was Max Verstappen wederom oppermachtig en pakte hij zijn vierde overwinning van het seizoen. Mclaren-coureur Lando Norris pakte een hele knappe tweede plaats en werd ook uitgeroepen tot Driver of The Day.

Toch maakte de Engelsman geen enkele aanspraak op de overwinning, zag ook teambaas Stella. "Ik heb veel bewondering voor wat Red Bull allemaal bereikt. Het is niet makkelijk om zo constant te winnen", laat Stella weten tegenover Motorsport.com. "Zelfs al laten ze het heel makkelijk lijken, petje af voor wat Max en Red Bull bereiken op technisch, operationeel en sportief vlak", aldus de teambaas van Mclaren.

Red Bull aanvallen?

Aan het begin van 2023 maakte Mclaren geen enkele kans om überhaupt na te kunnen denken over een podium. Gedurende het seizoen kwamen ze met sterke upgrades en kwamen ze dicht in de buurt van Red Bull en Max Verstappen. Vanaf toen wisten ze meerdere podiums te pakken en won Oscar Piastri zelfs de Sprint in Qatar.

Dit jaar zitten ze vanaf het begin er dichterbij, wat voor optimisme zorgt bij Stella. Hij denkt dat Mclaren op korte termijn tegen Red Bull voor overwinningen kan gaan vechten. "Als we terugkijken op de afgelopen twaalf maanden, dan kunnen we vaststellen dat we meer dan wie dan ook zijn ontwikkeld", zei Stella. "Als we dit ontwikkelingstraject de komende twaalf maanden aanhouden, waarom dan niet? We kunnen Red Bull bijhalen", aldus de Italiaan.

Mclaren zal volgende week tijdens de Grand Prix van Miami aantreden met hun eerste grote upgradepakket. Dit biedt hoop voor Lando Norris en Oscar Piastri, die allebei nog wachten op hun eerste Grand Prix-overwinning.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties