F1 Nieuws

Max Verstappen krijgt bijval van concurrenten na Grand Prix China

Max Verstappen krijgt bijval van concurrenten na Grand Prix China
BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen krijgt bijval van concurrenten na Grand Prix China

Max Verstappen krijgt bijval van concurrenten na Grand Prix China
BSR Agency

Dat Max Verstappen geen fan is van sprintraces, was al even bekend. De Nederlandse wereldkampioen vindt dat het te veel eist van de monteurs, als er meer en meer Sprintraces worden toegevoegd aan de kalender. Overigens is Verstappen niet de enige coureur die deze mening is toegedaan.

Op het circuit van Shanghai werd dit weekend de eerste sprintrace van het seizoen verreden, waar Verstappen al veel kritiek op had. Maar de FIA heeft dit jaar het format aangepast, wat inhoudt dat er twee parc fermé's zijn in een weekend. Dit zorgt ervoor in dat de teams tussen de Sprint en de kwalificatie in, van set up mogen switchen. Zo hebben de teams meer de mogelijkheid om de juiste afstelling te vinden.

Dit leek zijn vruchten af te werpen omdat er veel strijd op de baan was, zo zag ook Max Verstappen. Maar ondanks dat blijft de Nederlander kritisch op het sprintweekend: "Het sprintformat was beter op deze manier, ik zou zeggen dat het nu logischer in elkaar zit. Maar laten we niet meteen doorschieten", laat de Nederlander weten aan Motorsport.com. "Het is meer werk om in zo'n sprintweekend alles tiptop voor elkaar te krijgen. We accepteren dat en gaan ermee om, maar laten we nu niet denken dat we twaalf Sprints per jaar kunnen organiseren. Dat gaat namelijk z'n tol eisen voor mensen die in deze sport werken."

Bijval van Pérez en Norris

Niet alleen Verstappen is van mening dat zes Sprints de limiet is voor alle monteurs en andere medewerkers van het team. Ook Sergio Pérez en Mclaren-coureur Lando Norris vinden dat [vooral] de monteurs overbelast worden: "Ik ben het volledig eens met Max", zegt Norris in navolging van Verstappen. "Om eerlijk te zijn geef ik altijd de voorkeur aan een normaal raceweekend. Daar ben ik mee opgegroeid. Wij kunnen iedere dag wel in de auto stappen, maar het gaat erom dat we de rest van het team niet te veel werk bezorgen", aldus Norris.

Red Bull-teamgenoot Pérez gaat hierin mee: "Met 24 races en dan ook nog die sprintweekenden erbij is de werkdruk voor alle monteurs zeer hoog. In mijn optiek is dit absoluut de limiet. Dit punt moet in ieder geval in iedere afweging worden genomen", aldus de Mexicaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties