F1 Nieuws

Coureurs zijn het massaal oneens met Lewis Hamilton: 'Het leidt af'

Coureurs zijn het massaal oneens met Lewis Hamilton: 'Het leidt af'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Coureurs zijn het massaal oneens met Lewis Hamilton: 'Het leidt af'

Coureurs zijn het massaal oneens met Lewis Hamilton: 'Het leidt af'
Mercedes F1 Media

Voorafgaand aan de Grand Prix van Miami vond er een speciale 'walk out' plaats, waarin alle coureurs een voor een werden voorgesteld door hiphop-legende LL Cool J. Deze presentatie viel totaal niet in de smaak bij de rijders, behalve bij Lewis Hamilton.

De zevenvoudig wereldkampioen werd groots aangekondigd door LL Cool J, waarna hij ook een stevige knuffel kreeg van de Amerikaans. Op social media kwam er onwijs veel kritiek over de presentatie, omdat het nogal geforceerd was en bijna geen enkele rijder het naar zijn zin leek te hebben.

Maar dat gold dus uiteraard niet voor Lewis Hamilton, die het geweldig vond: "Ik vond het top. Het is goed om te zien dat de sport alsmaar groeit in populariteit en evolueert, zodat we niet telkens hetzelfde doen als we vroeger al deden. We proberen nieuwe dingen om de show te verbeteren en dat steun ik volledig", aldus Hamilton.

Russell en Norris spreken zich uit

Waar Lewis Hamilton dus genoot van de 'pre race show' hadden George Russell en Lando Norris het duidelijk niet naar hun zin. Tegenover Motorsport.com laat het Britse duo weten dat deze manier van voorbereiden totaal niet fijn werkt, omdat je vlak voor de start van de race compleet uit je concentratie wordt gehaald.

"Ik ben hier om te racen, ik ben hier niet voor de show. Ik wil rijden en ik wil winnen. Het leidt af, omdat we nu een half uur op de grid staan in de volle zon. Ik denk niet dat er een andere sport is die de sporters een half uur voor de start in de volle zon laten staan, met alle camera's in hun gezicht. Er wordt teveel een show van gemaakt", aldus Russell.

Ook Lando Norris irriteerde zich mateloos aan de presentatie: "Geen enkele coureur vind dit leuk, maar het wordt ook niet voor ons gedaan. We doen al zo veel, dit is waarschijnlijk de sport waar de fans het dichtstbij kunnen komen. Wij coureurs willen ons gewoon kunnen focussen op wat we moeten doen en niet op de tv en alles daaromheen", laat Norris weten.

De Brit snapt dat de Formule 1 moet profiteren van de huidige populariteit, maar de coureurs hebben de leiding van de sport wel gewaarschuwd dat het niet té veel moet worden.

"We zeiden: 'Je kan ons niet meer en meer laten doen. We doen al zo veel en daar zit een limiet aan. We zijn hier om ons werk te doen en willen niet de hele dag voor een camera staan'", aldus Norris.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties