F1 Nieuws

Damon Hill waarschuwt Max Verstappen voor Lewis Hamilton en Mercedes: 'De truc is gevonden'

Damon Hill waarschuwt Max Verstappen voor Lewis Hamilton en Mercedes: 'De truc is gevonden'
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Damon Hill waarschuwt Max Verstappen voor Lewis Hamilton en Mercedes: 'De truc is gevonden'

Damon Hill waarschuwt Max Verstappen voor Lewis Hamilton en Mercedes: 'De truc is gevonden'
Michael Potts/BSR Agency

Tijdens het Grand Prix-weekend in Canada leek Mercedes de problemen van de afgelopen jaren eindelijk opgelost te hebben. George Russell stond op pole position voor de race, door eerder in Q3 dezelfde rondetijd te rijden als Max Verstappen, waarna de Brit lange tijd aan de kop van de race lag. Door wat foutjes van de jonge Brit kwam hij uiteindelijk niet verder dan een derde plaats, maar volgens Mercedes was de W15 de snelste auto op de baan in Canada.

Dat is goed nieuws voor de rest van het seizoen, aangezien het al een flinke tijd geleden is dat Mercedes structureel vooraan kon meedoen voor overwinningen en kampioenschappen. De laatste zege van het team uit Brackley werd behaald in 2022, toen George Russell als winnaar over de streep kwam in Brazilië. Lewis Hamilton staat al sinds de GP van Saoedi-Arabië in 2021 droog.

Maar Damon Hill verwacht dat Mercedes het geheim gevonden heeft en ziet Hamilton weer terugkeren naar de voorkant van het veld. De wereldkampioen van 1996 keek met verbazing naar het raceweekend in Montreal, aangezien hij een Mercedes-bolide voor lange tijd niet zó comfortabel zag functioneren op het asfalt.

"Het is verbazingwekkend, nietwaar? Maar het is lang geleden dat ze een auto hadden die leek op een auto waarmee ze voor de titel konden strijden en waarmee de coureurs tevreden waren", zo begint Hill in de Sky Sports F1-podcast. "Lewis [Hamilton] was heel erg blij. Hij zei dat hij heel blij was in de vrije trainingen op vrijdag. Maar dat goede gevoel leek een beetje weg te ebben in de kwalificatie."

In de kwalificatie ging het dus mis, maar in de race wist Hamilton weer snelle ronden te rijden, waardoor Hill er vertrouwen in heeft: Mercedes is terug! De nieuwe voorvleugel, welke werd geïntroduceerd in Monaco, heeft wonderen gebracht.

"Ze zijn erg comfortabel en blij natuurlijk. Met de nieuwe voorvleugel hebben ze de truc gevonden die alle aerodynamica lijkt te hebben geharmoniseerd en voor de prestaties heeft gezorgd."

Barcelona maakt veel duidelijk

Toch wil Hill nog niet te snel op de zaken vooruit lopen. Ja, hij verwacht dat Lewis Hamilton en George Russell om de overwinningen mee gaan doen, maar echte zekerheid daarover durft hij pas na dit weekend te geven. Na de Grand Prix van Spanje, verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya, zal veel duidelijk worden.

"Canada is een uitzonderlijk circuit. Barcelona zal voor die auto de ultieme test zijn, omdat dat circuit een soort windtunnel is. Alle soorten bochten zijn daar te vinden, vooral middelhoge tot hoge snelheid", aldus Hill.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties