F1 Nieuws

Daniel Ricciardo is nog altijd herstellende, maar weet Pérez al te verslaan

Daniel Ricciardo is nog altijd herstellende, maar weet Pérez al te verslaan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo is nog altijd herstellende, maar weet Pérez al te verslaan

Daniel Ricciardo is nog altijd herstellende, maar weet Pérez al te verslaan
Red Bull Content Pool

Het was een verrassing voor velen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Sergio Pérez moet op de vijfde plaats starten, wat op zichzelf niet heel gek is dit seizoen, maar de coureur die vlak voor hem op de grid staat, maakt het wel opvallend.

Daniel Ricciardo wist namelijk een snellere rondetijd neer te zetten dan Sergio Pérez in de kwalificatie voor de race in Mexico-Stad, terwijl de Australiër in de AlphaTauri zit. Ricciardo ging een halve tiende sneller dan Pérez op het thuiscircuit van de Red Bull-coureur.

Voor Ricciardo is dat een geweldige prestatie, zeker in zijn poging om terug te keren bij het Oostenrijkse team. Dat hij zijn directe concurrent voor het zitje naast Max Verstappen achter zich weet te houden in de kwalificatie, zal Christian Horner en Helmut Marko aan het denken zetten. Zeker als ze horen dat Ricciardo nog altijd niet helemaal op zijn best is.

In Nederland raakte Danny Ric geblesseerd, waarbij hij zijn linkerhand brak. Daar heeft hij twee maanden van kunnen herstellen en vorige week maakte hij zijn rentree. Mexico is het tweede raceweekend voor Ricciardo sinds zijn terugkeer en volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost begint hij nu pas op snelheid te komen.

"Hij zit nog steeds in de periode waarin hij alsmaar sneller en sneller wordt. Want als je uit de Formule 1 bent, en als je geblesseerd bent, kost het tijd om weer terug op je oude niveau te komen", begint Tost in Mexico.

"En ik heb in Austin al direct tegen Daniel gezegd: Austin gaat een moeilijke race worden, maar je er niet zo druk om [als het niet direct goed gaat]. Zorg dat je went aan de auto, raak vertrouwd met alles om je heen en dat zo moet hij het in Mexico ook aanpakken", aldus Tost.

Dat Ricciardo nog steeds herstellende en wennende is en nú al sneller is dan Pérez, betekent niet veel goeds voor de teamgenoot van Verstappen.

De 'oude' Ricciardo

Maar als Ricciardo in Austin en Mexico nog moet wennen aan de auto, de Formule 1 en de belasting van zijn hand, wanneer kunnen we de 'oude' Daniel dan terug verwachten? Volgens Tost zal dat volgend weekend gaan gebeuren.

"Ik verwacht dat je de oude Daniel, van wie we weten dat hij races kan winnen, in Sao Paulo zult zien. Maar het lijkt erop dat hij hier al op niveau is."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties