F1 Nieuws

Toto Wolff sluit verdere diskwalificaties Mercedes niet uit: 'Dat zou ik liever doen'

Toto Wolff sluit verdere diskwalificaties Mercedes niet uit: 'Dat zou ik liever doen'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff sluit verdere diskwalificaties Mercedes niet uit: 'Dat zou ik liever doen'

Toto Wolff sluit verdere diskwalificaties Mercedes niet uit: 'Dat zou ik liever doen'
LAT Images/BSR Agency

Als het aan Toto Wolff ligt, gaat Mercedes de komende races telkens op het randje van diskwalificatie zitten, waarbij het risico er is dat ze er overheen gaan en dus uit de race gehaald worden door de FIA. Dat heeft de Mercedes-baas laten weten aan Sky Sports, na de vrije trainingen in Mexico.

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten werd Lewis Hamilton gediskwalificeerd. Na de race onderzocht de FIA vier bolides, waarvan er twee illegaal bleken te zijn: die van Hamilton en Leclerc. Beide auto's hadden de bodemplaat te veel versleten en de FIA kon niks anders dan deze auto's uit de eindklassering te halen.

James Allison, technisch directeur van Mercedes, gaf aan dat ze hier ontzettend van baalden en zich zelfs een beetje schaamde voor de fout die ze hadden gemaakt, maar Toto Wolff deelt die mening duidelijk niet. De Oostenrijker zou liever gediskwalificeerd worden en meestrijden om de overwinning, dan kansloos in het middenveld rondrijden, terwijl je wel een legale auto hebt.

Tegenover Sky F1 geeft Wolff vooral het Sprint-format de schuld van de diskwalificatie van Hamilton in Austin: "Het probleem met de Sprint-races is dat je auto al na de eerste training in parc fermé gaat en je niks meer aan kan passen. Toen we zaterdagavond weggingen hadden we al een idee van: 'Hmm, we kunnen wel eens op de limiet zitten, maar misschien hebben we een beetje marge", begint Wolff.

Die marge had Mercedes dus niet, maar dat vindt Wolff helemaal niet zo erg. Dat Hamilton met Verstappen kon strijden voor de overwinning is voor hem goed zat. Daar heeft hij wel een diskwalificatie voor over.

"Ik zou liever een diskwalificatie krijgen en dat je voor de overwinning gaat en de ware prestaties kan zien, dan dat je [je aan de regels houdt] op P3 eindigt, op 25 seconden van de winnaar. Iedere dag van de week zou ik dan een diskwalificatie nemen", aldus Wolff.

Meerdere illegale auto's

Overigens waren niet alleen de auto's van Lewis Hamilton en Charles Leclerc illegaal, meent Toto Wolff. Eerder dit weekend liet Lewis Hamilton al weten dat hij vanuit verschillende bronnen te horen had gekregen dat een groot deel van het veld gediskwalificeerd moest worden, maar dat zij ermee wegkwamen doordat de FIA ze niet onderzocht had.

Toto Wolff deelt deze mening van zijn coureur: "Dat is de feedback die wij van andere teams gehoord hebben. Iedereen praat met elkaar, zeker de coureurs. Ik denk dat heel veel teams onder de limiet zaten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties