F1 Nieuws

Daniel Ricciardo krijg loodzware straf van stewards na GP China

Daniel Ricciardo krijg loodzware straf van stewards na GP China
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo krijg loodzware straf van stewards na GP China

Daniel Ricciardo krijg loodzware straf van stewards na GP China
Red Bull Content Pool

Voor Daniel Ricciardo werd Grand Prix van China een grote deceptie, terwijl het er voor lange tijd op leek alsof de voormalig teamgenoot van Max Verstappen eindelijk punten zou kunnen scoren dit seizoen. Maar na een uitvalbeurt door een botsing met Aston Martin-coureur Lance Stroll, heeft de Australiër ook nog eens grid-penalty gekregen, vanwege het overtreden van regels achter de safety car. In Miami zal Ricciardo drie plaatsen naar achteren geplaatst worden.

Nadat de race in China was afgelopen, werd Ricciardo verzocht om zich te melden bij de stewards. De 34-jarige RB-coureur zou zich schuldig hebben gemaakt aan het inhalen van Haas-coureur Nico Hülkenberg, tijdens de safety car-periode. In eerste instantie wilde de FIA een tijdstraf van 10 seconden uitdelen aan Ricciardo, maar omdat de honey badger zijn race eerder moest stoppen - nadat Stroll achterin zijn auto was gecrasht - zou dat geen nut hebben gehad.

Hierdoor besloten de stewards om Ricciardo een gridstraf te geven voor de volgende race, wat betekent dat hij in Miami drie plaatsen zal moeten inleveren inleveren na de kwalificatie. Op het officiële kanaal kwam de FIA ook met een statement. "Er was geen gerechtvaardigde basis voor auto 3 (Ricciardo) om auto 27 (Hülkenberg) in te halen terwijl de race onder Safety Car-omstandigheden plaatsvond. Daarom hebben we auto 3 een tijdstraf van 10 seconden opgelegd. Aangezien auto 3 de straf niet kon uitzitten vanwege een DNF, hebben we auto 3 een straf van drie gridplaatsen opgelegd voor de volgende race waaraan de coureur deelneemt", aldus de FIA.

Voor Ricciardo was het wederom een weekend om snel te vergeten. De race begon hij hoopvol, nadat hij zich als elfde had gekwalificeerd met een goed uitzicht op punten. Eenmaal achter de safety car werd hij echter geraakt door Stroll. Die crash zorgde ervoor dat Ricciardo kookte van woede, nadat Stroll hem had uitgemaakt voor 'idioot'.

In Miami zal Ricciardo dus drie plaatsen achter zijn startpositie moeten starten. Tot nu toe wist de Australische RB-coureur nog geen punten te scoren, in tegenstelling tot teamgenoot Yuki Tsunoda. Momenteel staat Ricciardo 18e in het kampioenschap. Afgelopen weken begonnen de eerste geruchten al te spelen dat Liam Lawson klaar zou staan om hem te vervangen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties