F1 Nieuws

Video: Ricciardo wordt geconfronteerd met uitspraken Stroll: 'Nu ben ik pissig'

Video: Ricciardo wordt geconfronteerd met uitspraken Stroll: 'Nu ben ik pissig'
F1 Nieuws

Video: Ricciardo wordt geconfronteerd met uitspraken Stroll: 'Nu ben ik pissig'

Video: Ricciardo wordt geconfronteerd met uitspraken Stroll: 'Nu ben ik pissig'

Daniel Ricciardo en Lance Stroll zullen de komende weken niet bij elkaar over de vloer komen om gezellig een kopje koffie te drinken. De Australiër werd tijdens de Grand Prix van China van achter aangereden door Stroll, die tijdens de herstart niet op aan het letten was en te laat remde in zijn Aston Martin AMR24.

In eerste instantie was Ricciardo teleurgesteld over zijn uitvalbeurt, maar nam hij Stroll niks kwalijk, omdat dit soort incidenten nou eenmaal voor kunnen komen op het circuit. Stroll was puur en alleen gefocust op de binnenkant van de bocht, waardoor hij niet zag dat de coureurs voor hem aan het remmen waren en hij dus vol in de diffuser van Ricciardo knalde. Maar de teleurstelling bij Ricciardo wordt al snel omgezet in woede, als hij door het Franse Canal+ geconfronteerd wordt met de uitspraken van Stroll.

Stroll noemt Ricciardo een 'idioot'

Volgens Stroll was Ricciardo namelijk schuldig aan het incident en was hij juist slachtoffer van deze crash. Over de boordradio liet Stroll aan zijn team weten dat 'deze idioot' - waarmee hij Ricciardo bedoelde - ineens vol op de rem ging en Stroll daardoor geen kant op kon. De stewards waren het niet eens met deze mening van Stroll, aangezien ze hem een tien seconden tijdstraf gaven en twee stafpunten op zijn licentie bijschreven.

Als Ricciardo voor de internationale media verschijnt in de paddock in China, wordt hij door Canal+ geconfronteerd met het feit dat Stroll hem een idioot noemde en meende dat de Australiër schuldig was aan de crash. Als hij dat hoort, beginnen zijn oren te klapperen en is de frustratie op het gezicht van Ricciardo duidelijk af te lezen.

De Visa Cash App RB-coureur, die zich duidelijk in probeert te houden, laat weten dat hij onwijs pissig wordt van de uitspraken van Stroll en legt daarna uit waarom de Canadees toch echt verantwoordelijk was voor zijn uitvalbeurt.

Reactie Ricciardo

Bekijk de veelzeggende reactie van Daniel Ricciardo - zoals we de goedlachse coureur niet vaak zien - hieronder:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties