F1 Nieuws

De reactie van Max Verstappen na de race in Singapore

De reactie van Max Verstappen na de race in Singapore
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

De reactie van Max Verstappen na de race in Singapore

De reactie van Max Verstappen na de race in Singapore
Red Bull Content Pool

Max Verstappen wist de schade flink te beperken tijdens de Grand Prix van Singapore. De Nederlander moest de GP op het Marina Bay Street Circuit vanaf de elfde positie aanvangen, maar eindigde op de vijfde plek na een ongelukkige race.

In samenspraak met Red Bull Racing besloot Verstappen de race in Singapore op de harde band aan te vangen, in de hoop dat er later in de race een safety car zou komen, waardoor ze ver naar voren zouden kunnen komen.

Maar het zat allemaal tegen voor Max. Er kwam een safety car, maar precies op het moment dat de coureurs op de medium banden eigenlijk een pitstop zouden moeten maken, waardoor de gekozen strategie van Red Bull niet meer werkte. Even later maakte Verstappen dan maar een pitstop onder normale raceomstandigheden, omdat de banden totaal kapot waren, maar als ze twee ronden langer gewacht hadden, konden ze stoppen onder een virtual safety car.

Gezien er zoveel dingen misgingen in Singapore en Verstappen alsnog naar Japan vertrekt met een vijfde plaats, stemt hem positief. Dat laat hij na de race weten.

"Ik denk dat we twee keer pech gehad hebben met de [virtual] safety cars, anders hadden we veel meer kunnen doen. De snelheid op de medium was erg goed, dus het had leuk kunnen worden", zegt een opgetogen Verstappen nadat zijn winstreeks eindigde.

"We gingen voor de alternatieve strategie en dan moet je geluk hebben dat die in je voordeel werkt. Vandaag gebeurde dat niet, maar dat gebeurt soms en over het algemeen was de auto sterk in de race en dat is het belangrijkste."

Vol vertrouwen naar Suzuka

Nu de Grand Prix van Singapore erop zit - de race waar Helmut Marko het meest tegenop keek - gaat de aandacht naar Japan. Op het iconische Suzuka won Max Verstappen vorig jaar zijn tweede titel en dit jaar wil hij daar zijn nieuwe winstreeks beginnen. Dat doet hij vol vertrouwen, aangezien die baan de Red Bull beter zou moeten liggen.

"Ik denk dat we dit weekend echt moeten begrijpen. Suzuka is een heel andere lay-out, dus zouden we geen problemen moeten hebben", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties