F1 Nieuws

Dit advies heeft Max Verstappen meegegeven aan Nyck de Vries

Dit advies heeft Max Verstappen meegegeven aan Nyck de Vries
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Dit advies heeft Max Verstappen meegegeven aan Nyck de Vries

Dit advies heeft Max Verstappen meegegeven aan Nyck de Vries
Red Bull Content Pool

Nyck de Vries kent een ongelofelijk lastige start van het 2023 Formule 1-seizoen. De Nederlander, die door zijn prestaties tijdens de Grand Prix van Italië van vorig seizoen een fulltime stoeltje kreeg bij AlphaTauri, staat daardoor onder druk.

Inmiddels heeft Nyck zelf ook gereageerd op de kritiek die hij te verduren heeft gekregen. De Formule E-kampioen van 2021 liet weten dat hij het snapt, omdat hij te veel fouten heeft gemaakt in de openingsrondes van dit seizoen.

Maar de Fries krijgt nu steun vanuit Max Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen neemt het op voor zijn landgenoot, die in de pers van alle kanten wordt aangevallen. Op de persdag in Monaco laat Verstappen wat Nyck nu moet doen om zichzelf te verbeteren.

"Er is niet veel om over te praten. Hij moet zich vooral focussen op het rijden. Wij coureurs staan allemaal onder druk om te presteren en we doen allemaal ons uiterste best. Je wil je Formule 1-carrière natuurlijk zo goed mogelijk beginnen. Als dat niet lukt, denk ik ook niet dat het goed is om daarna nóg harder te gaan werken. Concentreer je gewoon op het circuit en probeer daar te leren en beter te worden", begint Verstappen.

Verstappen gaf advies aan Nyck

Hoewel de Red Bull-coureur niet in dagelijks contact staat met Nyck de Vries, heeft hij zijn landgenoot wel een advies meegegeven na zijn lastige start van zijn carrière. Verstappen, die door Nyck als zijn 'grote broer' wordt gezien, heeft gezegd dat De Vries niet te veel moet gaan nadenken.

"Maak het jezelf niet te ingewikkeld. Dat heb ik hem gezegd. Dat weet hij zelf natuurlijk ook wel, dus hij moet gewoon een goed resultaat neerzetten. Dat zal hem veel helpen. Dan klikt het ineens en ik hoop dat dat snel zal gebeuren", aldus Verstappen voorafgaand aan het GP-weekend in Monaco.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties