F1 Nieuws

De reactie van Nyck de Vries op de waarschuwing van Helmut Marko

De reactie van Nyck de Vries op de waarschuwing van Helmut Marko
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

De reactie van Nyck de Vries op de waarschuwing van Helmut Marko

De reactie van Nyck de Vries op de waarschuwing van Helmut Marko
Red Bull Content Pool

Nyck de Vries kreeg na de Grand Prix van Miami te horen dat hij zich moest gaan verbeteren en snel ook. De Nederlander zou nog drie races te tijd krijgen van Helmut Marko, alvorens hij vervangen zou worden door Daniel Ricciardo.

Inmiddels weten we dat het iets genuanceerder ligt. De Vries hoeft zich nog niet direct zorgen te maken om zijn stoeltje, maar kreeg wel te horen dat hij de 'gele kaart' heeft ontvangen van Marko. Dit betekent dat hij zijn laatste waarschuwing heeft gehad en hij moet gaan presteren.

Voorafgaand aan het raceweekend in Monaco laat De Vries aan de pers weten dat hij niet is geschokt van deze waarschuwing van Helmut Marko. De Formule E-kampioen van 2021 weet dat de Formule 1 zo werkt en geeft zelf ook aan dat hij inderdaad te veel fouten heeft gemaakt in zijn eerste vijf races.

"Het is geen schok voor mij. Het is normaal in dit wereldje en het is altijd zo geweest bij Red Bull en in de Formule 1. Ik heb ook niet het gevoel dat het anders is dan eerder in het seizoen. Je moet altijd presteren en altijd leveren. Dat heb ik mijn hele carrière gehad. Als coureur vecht je altijd om te overleven en je moet altijd leveren om je carrière succesvol naar een hoger niveau te tillen", begint Nyck in Monaco.

'Te veel fouten gemaakt'

Waar De Vries dus van mening is dat de druk op zijn schouders niet groter is dan eerder in het seizoen, geeft hij wel aan dat hij zichzelf onder een vergrootglas heeft gelegd door de gemaakte foutjes.

"Persoonlijk denk ik zeker dat ik te veel fouten heb gemaakt. Dat durf ik openlijk toe te geven. Ik denk ook dat mijn snelheid op sommige momenten goed is geweest en dat geeft mij vertrouwen. Maar ik heb er no geen vervolg aan kunnen geven. De snelheid is er, maar ik heb te veel foutjes gemaakt om het om te zetten in resultaten", aldus de AlphaTauri-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties