F1 Nieuws

Dubbele gevoelens bij Mercedes na overwinning Lewis Hamilton op Silverstone

Dubbele gevoelens bij Mercedes na overwinning Lewis Hamilton op Silverstone
BSR Agency
F1 Nieuws

Dubbele gevoelens bij Mercedes na overwinning Lewis Hamilton op Silverstone

Dubbele gevoelens bij Mercedes na overwinning Lewis Hamilton op Silverstone
BSR Agency

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Groot-Brittannië weten te winnen, waarmee hij zijn thuisrace voor de negende keer gewonnen heeft. Daarmee is hij de eerste coureur in de geschiedenis van de Formule 1 die één race meer dan negen keer wist te winnen. Daarnaast heeft hij ook zijn record voor meeste overwinning scherper gesteld, door voor de 104e keer als winnaar over de streep te komen.

Uiteraard is zijn deel van de garage erg blij met deze zege op Silverstone, het thuiscircuit van Hamilton. Maar de andere thuiscoureur, George Russell, moest de strijd al vroeg staken. De Mercedes-coureur moest zijn W15 in de pitstraat parkeren met een probleem aan zijn watersysteem in de krachtbron. De tweevoudig Grand Prix-winnaar is dan ook niet tevreden met de uitkomst van deze race, waardoor Mercedes met dubbele gevoelens achterblijft na de race in Northamptonshire.

"Ik ben erg teleurgesteld. Ik dacht dat ik bij de start alles onder controle had. Toen waren de omstandigheden erg moeilijk in de regen, ik verloor vermogen en voor ik het wist moest ik de auto parkeren. Gewoon teleurstellend. Je wil je auto niet moeten parkeren, zeker niet in je thuisrace als je zeker een kans had om op het podium te eindigen", aldus Russell na de race in Engeland.

Hamilton in de wolken

Waar George Russell baalt van het resultaat in Groot-Brittannië, is Lewis Hamilton juist erg blij met deze race. Voor het eerst sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 weet hij weer wat winnen is, waardoor hij erg emotioneel is na afloop van de rit.

"Ik blijf maar huilen", zegt hij tegen Jenson Button. "Ik ben sinds 2021 elke dag opgestaan en heb geprobeerd om te vechten en mijn hoofd weer bij de taak te krijgen. We hebben als team zo hard mogelijk gewerkt. Dit is mijn laatste race hier bij de Britse GP met dit geweldige team, dus ik wilde deze overwinning zo graag voor hen. Ik hou van ze en ik waardeer iedereen en al het werk dat ze er al die jaren in hebben gestoken. Ik ben iedereen in dit team en alle partners bij Mercedes dankbaar, net als al die fantastische fans die ik hier elke ronde heb gezien. Er is geen beter gevoel dan vooraan te finishen voor dit publiek", aldus Lewis.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties