F1 Nieuws

Engelse commentator haalt uit naar Kevin Magnussen: 'Dom en onnodig'

Engelse commentator haalt uit naar Kevin Magnussen: 'Dom en onnodig'
BEAUTIFUL SPORTS/BSR Agency
F1 Nieuws

Engelse commentator haalt uit naar Kevin Magnussen: 'Dom en onnodig'

Engelse commentator haalt uit naar Kevin Magnussen: 'Dom en onnodig'
BEAUTIFUL SPORTS/BSR Agency

Oud-coureur Martin Brundle, die sinds 2012 voor het team van Sky Sports F1 werkt, heeft zich kritisch geuit over Kevin Magnussen. De Deense coureur van Haas F1 reeg in Miami de straffen aaneen en ontving daarvoor vijf strafpunten op zijn superlicentie. Volgens Brundle was het dieptepunt bereikt toen Magnussen op zondag in aanraking kwam met de Williams-bolide van Logan Sargeant, waardoor de race van laatstgenoemde coureur eindigde in de muur.

De Deen begon op zaterdag al met het creëren van de nodige chaos, toen hij tijdens de Sprint meerdere keren in de clinch kwam met Lewis Hamilton om de positie van zijn teamgenoot Nico Hülkenberg te verdedigen. De Britse coureur kon dat achteraf wel waarderen, maar anderen vonden de Haas-rijder roekeloos en onsportief. Bijvoorbeeld Andrea Stella, de teambaas van McLaren, die liever ziet dat de coureur "een weekend vrij neemt."

Brundle heeft mixed feelings over Magnussen

Nu heeft Martin Brundle zich uitgesproken over de crash van afgelopen zondag, die er indirect voor zorgde dat Lando Norris na 110 races eindelijk zijn eerste Grand Prix wist te winnen. "Magnussen moet ongetwijfeld geïrriteerd zijn geweest door het aantal keren dat hij na elk van de twee races in het kantoor van de stewards was", begint de Brit in zijn column voor Sky Sports.

"Hij verdedigde zich zeer agressief tegen Hamilton in de Sprint, soms over de limiet maar desondanks werd hij toegejuicht door Hamilton. Maar in de race was de crash met Sargeant gewoon dom en onnodig en het creëerde alweer een stapel kapotte onderdelen voor het team van Williams, dat sowieso al een dramatische start van 2024 kent", concludeert Brundle.

Schorsing op de loer

Kevin Magnussen moet nu serieus op zijn tellen gaan letten, want de coureur is nog maar twee strafpunten verwijderd van een schorsing. De Deen mag tot 9 maart 2025 zich nog één strafpuntje veroorloven, maar daarna zal hij een race vanaf de paddock moeten toekijken.

Na de race in Miami Gardens was Magnussen duidelijk niet te spreken over zijn straf tijdens de GP. Zo gaf hij aan "maar beter geen commentaar te geven over de situatie", en sprak hij uit duidelijkheid te willen hebben over de huidige raceregels binnen de Formule 1.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties