F1 Nieuws

Kevin Magnussen ziet schorsing dichterbij komen na horrorweekend in Miami

Kevin Magnussen ziet schorsing dichterbij komen na horrorweekend in Miami
BSR Agency
F1 Nieuws

Kevin Magnussen ziet schorsing dichterbij komen na horrorweekend in Miami

Kevin Magnussen ziet schorsing dichterbij komen na horrorweekend in Miami
BSR Agency

Het zal voor Kevin Magnussen een jaar worden waarin hij zich keurig moet gedragen, anders zal de FIA hem een race gaan schorsen. De Deen, die op 9 maart 2024 zijn eerste strafpunten van het seizoen pakte, staat na het Grand Prix-weekend in Miami inmiddels al op tien (!) strafpunten. Dat betekent dat hij nog maar twee puntjes verwijderd is van een schorsing.

In de Formule 1 worden coureurs geschorst als ze twaalf strafpunten op hun racelicentie hebben staan. Dit heeft de sport geïntroduceerd in een poging de coureurs te dwingen zo veilig mogelijk te rijden, maar dat lukt niet bij iedereen. Kevin Magnussen had in Miami een horrorweekend, als het aankomt op het verzamelen van strafpunten, aangezien de Haas-rijder in Florida vijf punten bij elkaar gesprokkeld heeft.

Dat is een flink aantal, zeker als je bedenkt dat Magnussen eerder dit seizoen ook al fiks bestraft is door de stewards. In Saoedi-Arabië en China kreeg de Deen ook een hoop strafpunten op zijn licentie en hij had er vijf verzameld voor de start van dit weekend. Tel daar vijf bij op vanuit Miami - door de incidenten met Hamilton in de Sprint en de crash met Sargeant in de race - en je komt op 10 strafpunten in totaal.

Eerste punten vervallen pas in maart 2025

Voorafgaand aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië van 2024 had Magnussen zich voorbeeldig gedragen, maar sinds dat moment is hij helemaal ontspoort. De Haas-coureur heeft in twee maanden tien strafpunten verzameld, wat betekent dat hij bijna een jaar lang op zijn tellen moet gaan passen. De eerstvolgende keer dat er punten van zijn licentie afgehaald worden, is pas op 9 maart 2025, waardoor hij tot dat moment op minimaal tien punten zal blijven staan.

Als hij voor die datum nog één keer een incident meemaakt zoals met Sargeant of Hamilton, van afgelopen weekend, zal hij hoogstwaarschijnlijk geschorst gaan worden door de FIA. In dat geval zou Oliver Bearman de vervanger zijn van Magnussen in die race. De jonge Brit wordt namelijk gezien als de opvolger van Nico Hülkenberg bij het Amerikaanse team.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties