F1 Nieuws

Esteban Ocon over Jos en Max Verstappen: 'Iedereen was een beetje bang voor ze'

Esteban Ocon over Jos en Max Verstappen: 'Iedereen was een beetje bang voor ze'
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Esteban Ocon over Jos en Max Verstappen: 'Iedereen was een beetje bang voor ze'

Esteban Ocon over Jos en Max Verstappen: 'Iedereen was een beetje bang voor ze'
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Alpine-coureur Esteban Ocon heeft in de High Performance Podcast teruggeblikt op zijn tijd in de karts en in de GP3, het huidige Formule 3-kampioenschap. Volgens Ocon was iedereen altijd een beetje bang voor Jos en Max Verstappen tijdens het karten. Verder laat Ocon weten dat hij sommige dingen "niet eerlijk" vond in zijn weg naar de Formule 1.

In 2011 kwamen Verstappen junior en Ocon elkaar voor het eerst tegen. Op de kartbaan namen de beide (toen nog) jongens het meermaals tegen elkaar op. "Toen we met mijn vader tegen hem (Max, red.) en zijn vader (Jos, red.) reden, was iedereen altijd een beetje bang voor Jos en Max, omdat Jos natuurlijk eerder als Formule 1-coureur actief was geweest," begint de Fransman. Na zijn tijd als Formule 1-coureur besloot Verstappen senior zich volledig te storten op de racecarrière van zijn zoon.

Enkele jaren later kwamen Ocon en Verstappen junior elkaar opnieuw tegen, maar niet wederom in de karts. De beide coureurs waren namelijk doorgestroomd naar de GP3, het kampioenschap dat momenteel bekendstaat als de Formule 3. Na een fabelachtige race op een natte Norisring zat Verstappen junior in het vizier van Red Bull Racing-topman Helmut Marko. Een jaar later zou Verstappen debuteren in de Formule 1 bij het toenmalige team van Toro Rosso.

Van GP3 naar F1, of toch niet?

Ocon werd daarentegen niet opgepikt door een Formule 1-team en moest nog een jaar door in het GP3-kampioenschap. "Het zijn dingen waarover we geen controle hadden. Dat was het punt waarop ik bijna als monteur aan de slag ging bij mijn vader. Het juniorenprogramma waar ik toen in zat, stond op het punt om failliet te gaan. Tussen 2014 en -15 hing ik continu aan de telefoon met Toto Wolff om te kijken of er een oplossing voor mij was. Het jaar daarna heb ik hem ontmoet, omdat ik met een Mercedes-motor in de GP3 had gewonnen. Ik was toen erg pissig," gaat Ocon verder.

Voor Ocon waren het zeer lastige tijden. "Het was heel zwaar toen. Vooral omdat het niet eerlijk was vanuit mijn kant. Ik heb niet gelijk gezegd dat ik in de Formule 1 zou komen, want ik geloofde er altijd in dat mijn tijd uiteindelijk wel zou komen. Op dat moment wist ik echter niet eens zeker of ik nog wel door zou kunnen gaan met racen. Voor mij was dat toen niet eerlijk," aldus Ocon.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties