F1 Nieuws

F1-chef Stefano Domenicali voorziet einde Red Bull-dominantie

F1-chef Stefano Domenicali voorziet einde Red Bull-dominantie
BSR Agency
F1 Nieuws

F1-chef Stefano Domenicali voorziet einde Red Bull-dominantie

F1-chef Stefano Domenicali voorziet einde Red Bull-dominantie
BSR Agency

Stefano Domenicali, de Italiaanse directeur van de Formule 1, heeft zich in een gesprek met de krant La Gazzetta Dello Sport opmerkelijk geuit over wat er met de dominantie van Red Bull Racing kan gebeuren. Het team van Max Verstappen is voor het derde jaar op rij met afstand de sterkste, maar daar ziet Domenicali dus mogelijk een einde aan komen.

Max Verstappen won dit seizoen al vier van de zes races en staat bovenaan het klassement in de koningsklasse. De Nederlander heeft voorafgaand aan de Grand Prix van Imola een voorsprong van maar liefst 33 punten tegenover zijn teamgenoot Sergio Pérez, en dat met een racefinish minder. In 2022, de laatste keer dat de F1-karavaan op het circuit van Emilia Romagna racete, wist Verstappen zijn tweede Grand Slam uit zijn carrière te behalen. Ondanks dat Verstappen de laatste race verloor ten opzichte van zijn vriend Lando Norris, ziet het er dus voor hem en zijn Oostenrijkse renstal naar behoren uit. Toch ziet Domenicali beren op de weg voor het team van Red Bull Racing.

"Er zijn meerdere factoren die een rol kunnen spelen om de dominantie van Red Bull te doen laten stoppen. Dit zijn factoren zoals veranderingen in het team en nieuws op het gebied van de rijdersmarkt. Ik zie in ieder geval niet voor me dat een Formule 1-fan zich binnenkort moet gaan vervelen", aldus de baas van de koningsklasse.

Meerdere twijfelaars

Niet alleen Domenicali voorziet een mogelijk einde van het Red Bull-tijdperk, ook presentator en oud-engineer Marc Priestley gelooft dat Ferrari en McLaren snel het team van Max Verstappen zullen naderen. "De upgrades van McLaren laten al sinds 2023 consistent verbeteringen zien. De volgende upgrades zullen ook weer voldoen aan de verwachtingen. Ik verwacht dat volgend seizoen een geweldige strijd zal worden tussen de drie teams, voor de reglementswijzigingen van 2026", aldus Priestley.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties