F1 Nieuws

Felipe Massa legt uit waarom hij Lewis Hamilton zijn titel wil afnemen

Felipe Massa legt uit waarom hij Lewis Hamilton zijn titel wil afnemen
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Felipe Massa legt uit waarom hij Lewis Hamilton zijn titel wil afnemen

Felipe Massa legt uit waarom hij Lewis Hamilton zijn titel wil afnemen
Mercedes F1 Media

Felipe Massa heeft een team van advocaten in de arm genomen om de Formule 1-titel uit 2008 weg te halen bij Lewis Hamilton. De Brit werd dat jaar voor het eerst kampioen, door Massa in de allerlaatste ronde van het seizoen te verslaan.

Tijdens de Grand Prix van Brazilië haalde Hamilton in de allerlaatste bocht Timo Glock in, waardoor hij en niet Massa er met de titel vandoor ging. Maar vijftien jaar later heeft de Braziliaan ineens hoop gekregen dat hij de titel wellicht op zijn naam krijgt.

De reden hiervoor zijn uitspraken van Bernie Ecclestone, die erkende dat zowel hij als toenmalig FIA-baas Max Mosley in 2008 al wisten van Crashgate. Ecclestone liet weten dat de GP van Singapore eigenlijk niet had mogen tellen voor het kampioenschap en als de regels waren nageleefd, was Massa dat jaar kampioen geworden.

Massa onderneemt actie

Door die uitspraak van de voormalig F1-baas heeft Massa besloten om actie te ondernemen. Hij heeft advocaten aangesteld die onderzoeken of het mogelijk is om de titel bij Hamilton weg te halen en naar Brazilië te brengen.

Tegenover Sky Sports laat Massa weten waarom hij hier nu zo'n werk van maakt: "Je vecht met ze tot de laatste bocht van de laatste race. Je komt de finishlijn over en bent kampioen en dan veranderd daarna ineens alles. Prima, want dat is een gevecht op de baan", begint Massa.

"Maar dan kom je erachter wat er in Singapore is gebeurd. En belangrijke mensen als Bernie, Max Mosley en Charlie Whiting wisten er in 2008 al vanaf en hebben niks gedaan. Dat is een grote verrassing voor mij. Het is oneerlijk en ik denk dat we zeker moeten onderzoeken wat er allemaal is gebeurd, want het is niet juist wat mij is overkomen", aldus de Braziliaan.

Of Massa de titel van Hamilton ook daadwerkelijk kan afnemen lijkt niet aannemelijk, maar hij gaat in ieder geval een poging doen om de beker naar São Paulo te halen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties