F1 Nieuws

Formule 1 trekt zich niks aan van wens Max Verstappen: 'Dit is de juiste weg'

Formule 1 trekt zich niks aan van wens Max Verstappen: 'Dit is de juiste weg'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1 trekt zich niks aan van wens Max Verstappen: 'Dit is de juiste weg'

Formule 1 trekt zich niks aan van wens Max Verstappen: 'Dit is de juiste weg'
Red Bull Content Pool

Stefano Domenicali wil in de toekomst nog meer Sprints toevoegen aan de Formule 1-kalender, terwijl Max Verstappen in Azerbeidzjan nog liet weten dat hij ze het liefst helemaal ziet verdwijnen. De Nederlander 'verveelde' zich zelfs in zijn auto, afgelopen weekend.

Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan testte de Formule 1 het nieuwe Sprint-format, waarbij er één vrije training was, twee kwalificaties, een Sprint en de hoofdrace. Het weekend viel uiteindelijk ontzettend tegen, maar voor Stefano Domenicali was het project geslaagd.

De Italiaan, die sinds 2021 de leiding heeft over de Formule 1, laat in Miami weten dat hij juist meer Sprints wil toevoegen aan de kalender. In de toekomst moet één-derde van het programma bestaan uit Sprint-weekenden, wat zou betekenen dat er onder het huidige Concorde Agreement acht Sprints komen.

Maar de Formule 1 is ook aan het kijken of de kalender in het volgende Concorde Agreement niet uitgebreid kan worden naar dertig races, waardoor het aantal Sprints ineens op tien stuks komt te liggen.

"We willen niet dat er bij iedere race een Sprint-format komt, maar we houden het op een gelimiteerd aantal: één-derde van de kalender. De reactie van de traditionele fans moeten we op de lange termijn afwachten, maar de nieuwe fans vinden het geweldig", laat Domenicali aan Motorsport.com weten.

Verstappen wil Sprints schrappen

Waar Domenicali en Liberty Media (eigenaren F1) meer Sprints willen zien, heeft Verstappen graag dat ze per direct geschrapt worden. Dit zei de Nederlander letterlijk na de Sprint in Azerbeidzjan. Daarnaast liet hij weten dat hij zich had verveeld tijdens de tweede kwalificatie van het weekend in Bakoe.

"Ik denk dat dit niets met racen te maken heeft. Het lijkt op gokken, ik denk zelfs dat ik meer geluk heb als ik ga gokken in Las Vegas. Ik hou van racen, maar dit is meer voor de show. Natuurlijk is entertainment belangrijk, maar het is veel beter entertainment als auto's elkaar beter kunnen volgen. Het lijkt een beetje alsof je 3-0 voor staat bij een voetbalwedstrijd en er opeens wordt gezegd dat de score terug naar 0-0 gaat", aldus Max.

"Schrap het maar helemaal. Ik denk dat het belangrijk is om vast te houden aan wat we hadden, om ervoor te zorgen dat elk team kans heeft op de overwinning. Dat moet het streven zijn in plaats van het creëren van kunstmatige spanning en sensatie. Ik begon me te vervelen tijdens de sprintrace. Ik heb het liefste één kwalificatie waarin je alles op alles moet zetten. Op vrijdag genoot ik daarvan, maar de volgende dag moest ik het weer doen. Ik dacht bij mezelf, 'daar gaan we weer', ik geniet dan ook niet van het huidige format", zo sluit de tweevoudig kampioen af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties