F1 Nieuws

Fernando Alonso deelt mening Max Verstappen en geeft complimenten

Fernando Alonso deelt mening Max Verstappen en geeft complimenten
BSR Agency
F1 Nieuws

Fernando Alonso deelt mening Max Verstappen en geeft complimenten

Fernando Alonso deelt mening Max Verstappen en geeft complimenten
BSR Agency

Lando Norris wist na 110 races eindelijk zijn langverwachte Grand Prix-overwinning te bemachtigen. Max Verstappen werd tweede, maar de Nederlander was nog nooit zo blij om op de linkertrede van het podium plaats te moeten nemen. Het weerspiegelde de gunfactor die de 24-jarige Brit voor zichzelf heeft ontwikkeld. Vriend en vijand gunde hem dit, zo zegt ook Fernando Alonso.

De Spanjaard vertelt in een interview hoe zijn relatie met de Britse coureur is. "Ik ken hem heel goed. Het is een aardige jongen, een aardige knul, en bovendien een zeer getalenteerde coureur. We hebben samen de 24 uur van Daytona gereden in 2018. Toen ik bij McLaren zat werd hij op een gegeven moment testrijder bij het team. Ook wonen we allebei in Monaco en we zien elkaar daar wel eens in de stad of we reizen wel eens samen. Hij heeft het verdient om eindelijk een keer te winnen. Hij heeft al zo vaak op het podium gestaan. Ik hoop dat hij de tijd kan nemen om hiervan te genieten, want je bent al zo snel weer bezig met de volgende race," aldus Alonso.

Eerdere complimenten Verstappen

De Nederlander heeft zich in de week na de race in Miami uitgesproken over de kwaliteit van de race van Norris. De Red Bull Racing-coureur was geschokt over hoe snel de McLaren was tijdens de laatste stint. De pace op de mediumband was volgens hem 'krankzinnig'. Zijn Britse vriend verdiende het dan ook om te winnen, zo gaf Verstappen later aan: "We hadden het lastig in de laatste stint, maar als je op een slechte dag als tweede eindigt, dan kan ik daar mee leven. Ik ben ook gewoon heel blij voor Lando. Dit zat er al een tijd aan te komen en het zal ook zeker niet zijn laatste overwinning zijn. Hij verdient dit."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties