F1 Nieuws

Fernando Alonso haalt uit na geruchten over Red Bull-transfer: 'Dit gaat consequenties hebben'

Fernando Alonso haalt uit na geruchten over Red Bull-transfer: 'Dit gaat consequenties hebben'
BSR Agency
F1 Nieuws

Fernando Alonso haalt uit na geruchten over Red Bull-transfer: 'Dit gaat consequenties hebben'

Fernando Alonso haalt uit na geruchten over Red Bull-transfer: 'Dit gaat consequenties hebben'
BSR Agency

Aston Martin-coureur Fernando Alonso is overduidelijk niet blij met de manier waarop zijn naam in de media is gekomen de afgelopen dagen. In de nacht na de Grand Prix van Mexico plaatste journalist Albert Fabrega een Tweet waarin hij meldde dat hij een groots gerucht had gehoord.

Op die Tweet reageerde F1TV-presentator Will Buxton met een GIF van een bom, waarna veel mensen dachten dat het erg groot nieuws zou zijn over een coureur. Aangezien Fabrega Spaans is en veel scoops heeft over Fernando Alonso en Aston Martin was men ervan overtuigd dat het over de tweevoudig wereldkampioen zou gaan.

De gekste geruchten kwamen voorbij, maar er waren er twee die veel tractie genereerden op de socials: Fernando Alonso vertrekt naar Red Bull Racing en Fernando Alonso kondigt zijn pensioen aan. Nu blijkt dat van beide geruchten niks waar is en de Spanjaard is woedend.

Geruchten

Fernando Alonso is kwaad dat zijn naam en zijn rol binnen het team van Aston Martin op deze manier in de media is gekomen. Men was ervan overtuigd dat Alonso helemaal klaar was met het Britse team en weg zou willen en hij een stap naar Red Bull zou ambiëren, waar Sergio Pérez ondermaats presteert. In Brazilië geeft hij aan dat dit een nonsens gerucht is en dat er consequenties zullen volgen voor de mensen op social media die dit suggereerden.

"Het zijn gewoon geruchten, normale paddockgeruchten, van mensen die er gewoon de draak mee proberen te steken om wat volgers te krijgen en dat soort dingen. Maar ik doe niet mee aan dat spelletje", begint Alonso tegenover o.a. Motorsport.com.

"Ik geniet er niet van. Ik waardeer het dat jullie, de journalisten in deze [pers]kamer allemaal professionele mensen zijn die al zoveel jaren in de F1 zitten. Jullie krijgen respect en zo hoort het ook. Alle geruchten komen dus van mensen die niet in deze kamer zitten, die hier alleen maar zijn om de draak te steken en ik vind het niet grappig als ze ergens mee spelen."

Loyaliteit en consequenties

Vooral het feit dat de loyaliteit van Alonso richting Aston Martin in twijfel werd getrokken door deze geruchten vindt de Spanjaard erg kwalijk. Volgens hem was dat precies de reden dat sommigen dit überhaupt naar buiten brachten. Zij willen Alonso graag stangen, maar hij zal ervoor zorgen dat ze dat niet nogmaals doen.

"Natuurlijk is dat wat ze proberen, maar ik zal ervoor zorgen dat er consequenties aan verbonden zijn", aldus Alonso.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties