F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft dubbele boodschap voor Toto Wolff na GP Mexico

Lewis Hamilton heeft dubbele boodschap voor Toto Wolff na GP Mexico
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft dubbele boodschap voor Toto Wolff na GP Mexico

Lewis Hamilton heeft dubbele boodschap voor Toto Wolff na GP Mexico
BSR Agency

Mercedes heeft in Austin de laatste grote update voor 2023 meegenomen voor de W14, wat de auto zeker ten goede is gekomen. In de Verenigde Staten was Lewis Hamilton de snelste man op de baan, maar na de race bleek zijn auto illegaal te zijn, waardoor men de GP van Mexico af wilde wachten.

Op het Circuit of the Americas was de W14 van Lewis Hamilton ijzersterk en ging deze zelfs sneller dan de RB19 van Max Verstappen. Maar volgens de FIA was de auto van Hamilton illegaal en daardoor werd deze uit de competitie gehaald. Toto Wolff liet al snel weten dat hij liever iedere race gediskwalificeerd zou worden en mee zou doen om de overwinning, dan kansloos in het middenveld rondrijden.

Gelukkig voor Mercedes hoefde het team geen illegale auto te gebruiken in Mexico om alsnog een goed resultaat te behalen. Hamilton eindigde de race als tweede en bleef met speels gemak voor de Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz. Dit heeft Wolff goede hoop gegeven.

"We hebben gezien dat het meer downforce heeft en makkelijker te besturen is. Deze auto is iets minder tricky", liet de Mercedes-baas weten na de podiumplaats van Hamilton in Mexico. Maar er was ook minder positief nieuws. Hamilton zelf heeft namelijk bij Wolff aangegeven dat de W14 nog altijd lastig te temmen is, zelfs met de belangrijke update voor 2024.

"De genen [van de oude W14] zijn er nog steeds. Lewis zei tegen mij: 'De auto is nog steeds zo moeilijk om mee te rijden, hoewel die sneller is'.

Ontwikkeling

Ondanks de opmerking van Hamilton dat de auto nog altijd lastig te besturen is, is Wolff blij met de update. Dit is de richting die Mercedes op wil gaan voor 2024 en het team weet nu dat het de juiste richting is. Vanaf nu kan er in de fabriek doorgeborduurd worden op de huidige bolide.

"Voor ons was het belangrijk om te zien of we ook voor volgend jaar de goede kant opgingen, en het lijkt de goede kant op te gaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties