F1 Nieuws

Ferrari belaagd door hackers tijdens nieuwe cyberaanval

Ferrari belaagd door hackers tijdens nieuwe cyberaanval
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Ferrari belaagd door hackers tijdens nieuwe cyberaanval

Ferrari belaagd door hackers tijdens nieuwe cyberaanval
Ferrari F1 Media

Ferrari is ten prooi gevallen aan een groep hackers die een flinke som losgeld hebben gevraagd in ruil voor het teruggeven van gestolen klantgegevens. Het Italiaanse merk zegt dat de aanval niets te maken heeft met de eerdere aanval in oktober van vorig jaar.

Ferrari maakte bekend dat het een datalek had ontdekt in haar klantgegevens. Daarbij moet gedacht worden aan namen, woonadressen, telefoonnummers en e-mailadressen. De Italiaanse fabrikant heeft haar klanten reeds op de hoogte gebracht van het nieuws. Ook is er in samenwerking met een cybersecuritybedrijf een onderzoek ingesteld om de identiteit van de daders te achterhalen.

Onderzoek

In een statement van Ferrari valt te lezen dat het Italiaanse merk niet akkoord is gegaan met de losgeldeis van de hackers. Verder valt er te lezen dat de dagelijkse gang van zaken binnen Ferrari niet zal veranderen door de aanval van de hackers.

"Ferrari en haar dochteronderneming zijn onlangs benaderd door een dreigingsactor die losgeld wilde in ruil voor klantgegevens. Na de ontvangst van die eis zijn we gelijk een onderzoek gestart samen met een toonaangevend cybersecuritybedrijf om het datalek tot op de bodem uit te zoeken. Daarnaast hebben we de relevante instanties ingelicht zodat ook zij een onderzoek kunnen starten."

"Gezien ons bedrijfsbeleid, zullen wij niet akkoord gaan met de losgeldeis, aangezien we op deze manier meedoen aan het financieren van criminele activiteiten. In plaats daarvan denken we dat het de beste oplossing is om onze klanten op de hoogte te stellen van mogelijke contactgegevens die op straat zijn komen te liggen", aldus het statement van Ferrari.

Eerdere hack

Ook in oktober van 2022 liet Ferrari weten dat klantgegevens mogelijk op straat waren komen te liggen. Toen was er echter geen bewijs voor een cyberaanval. Toch beweerde hackgroep 'RansomEXX' dat het bijna zeven gigabyte aan klantgegevens had verkregen bij de hack.

Ferrari laat weten dat de twee hacks niets met elkaar te maken hebben.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties