F1 Nieuws

'Ferrari-bolide van Charles Leclerc kwam tot stilstand door menselijke fout'

'Ferrari-bolide van Charles Leclerc kwam tot stilstand door menselijke fout'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

'Ferrari-bolide van Charles Leclerc kwam tot stilstand door menselijke fout'

'Ferrari-bolide van Charles Leclerc kwam tot stilstand door menselijke fout'
Ferrari F1 Media

De Italiaanse tak van Motorsport.com weet te melden dat de uitvalbeurt van Charles Leclerc mogelijk door een menselijke fout is ontstaan. Mocht de SF23 van Leclerc daadwerkelijk tot stilstand zijn gekomen door een menselijke fout, dan zou dat extra zuur zijn voor de pas aangetreden Frédéric Vasseur.

In ronde 39 van de GP van Bahrein moest Leclerc zijn SF23 aan de zijkant van de baan parkeren. Het zorgde voor een kortstondige virtual safety car, waarna het racen weer doorgang vond. Momenteel onderzoeken Ferrari-monteurs de oorzaak van het euvel aan de Ferrari-bolide van Leclerc, maar Motorsport.com heeft al een vermoeden waarmee de uitvalbeurt te maken kan hebben.

Zo zouden de trillingen van het ruwe asfalt in Bahrein een oorzaak kunnen zijn geweest. Ook wordt oververhitting van de krachtbron genoemd. Ferrari reed immers met meer vermogen dan Red Bull en Mercedes. Zou het Italiaanse team dan toch te veel hebben gepusht om Red Bull bij te benen? Als laatste optie wordt een menselijke fout genoemd. De uitvalbeurt kwam immers nadat er in de ochtend motoronderdelen waren gewisseld aan de auto van Leclerc.

Auto uit elkaar halen

Over iets minder dan twee weken staat de Grand Prix van Saoedi-Arabië op het programma. Ferrari heeft dus nog tijd genoeg om het probleem aan de bolide van Leclerc te lokaliseren. Daarvoor moet de complete auto uit elkaar worden gehaald. Daarbij is het goed mogelijk dat de menselijk fout binnen het Italiaanse team aan het licht komt. "Er kan een montagefout zijn geweest, een menselijke fout", zo schrijft Motorsport.com.

Wie de schuldige is voor de uitvalbeurt van Leclerc blijft nog even afwachten. Mocht er bij de controle van de SF23 van de Monegask naar voren komen dat de motor dermate beschadigd is dat er een nieuw motoronderdeel moet worden geïnstalleerd, dan kijkt Leclerc tegen een gridstraf van vijf plaatsen aan. Gezien zijn nulscore van afgelopen weekend is dat geen fijn vooruitzicht voor de Monegask die dit seizoen zijn eerste WK-titel wil behalen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties